Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Υπόθεση "Καλοφωλιάς - ΕΞΠΡΕΣ", οι πτωχοί και η έφεση...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

e-mail απλήρωτων
Έλαμψε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δια της απουσίας του
από την εκδίκαση της έφεσης Καλοφωλιά...

"Περιμένοντας" το λογιστήριο
της ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ Α.Ε!

Χωρίς στοιχεία ο σύνδικος στη Συνέλευση Πιστωτών


* Σε νέα ημερομηνία η εκδίκαση της έφεσης Καλοφωλιά κατά της απόφασης πτώχευσης
* Παρόντες πρώην εργαζόμενοι, Ενώσεις και Ταμεία (απουσίαζε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).
* Τράπεζες και Εφορία κωλυσιεργούν...

Την περασμένη Πέμπτη εκδικαζόταν η αίτηση έφεσης της οικ. Καλοφωλιά κατά της απόφασης που κήρυξε σε πτώχευση τόσο την εταιρία ΕΞΠΡΕΣ όσο και τα φυσικά πρόσωπα μετόχους.

Η παραίτηση από την κλήση του δικηγόρου της οικογένειας οδήγησε σε ματαίωση την διαδικασία και θα οριστεί νέα ημερομηνία εντός δύο μηνών.

Το παρών στην αίθουσα έδωσαν πλήθος πρώην εργαζομένων με τους δικηγόρους της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των δικηγόρων του ΙΚΑ και του ΕΔΟΕΑΠ έτοιμοι να παρέμβουν και να διαφυλάξουν τις απαιτήσεις τους.

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η απουσία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που η εταιρία οφείλει τα περισσότερα. Υπήρξε λένε απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να μην παρέμβει.

Δικαίωμά τους. Υπάρχουν όμως και υποχρεώσεις, όπως να εξαντλήσουν τα περιθώρια του νόμου ώστε να εξασφαλίσουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Τα οποία βέβαια, δεν ανήκουν στα μέλη του Δ.Σ. αλλά στο ελληνικό δημόσιο και στους ασφαλισμένους. Η εμφάνιση στο δικαστήριο του ΙΚΑ και του ΕΔΟΕΑΠ προφανώς δεν ήταν χωρίς λόγο και αιτία.

Πριν μερικές ημέρες έγινε η Συνέλευση Πιστωτών. Εκεί ακούστηκαν σημεία και τέρατα:
  1. Η εταιρία δεν έχει παραδώσει στον σύνδικο το λογιστήριο. Υπόψιν ότι ο σύνδικος ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2015. 
  2. Οι τράπεζες δεν έχουν δώσει τους λογαριασμούς της εταιρίας και των φυσικών προσώπων παρότι έβαζαν διαφήμιση μέχρι πρόσφατα στο site της εφημερίδας. 
  3. Η εφορία δεν έχει παραδώσει τα Ε9 των πτωχών ώστε να γνωρίζει ο σύνδικος το σύνολο της περιουσίας.
Οι πρώην εργαζόμενοι, που τους οφείλονται χιλιάδες ευρώ στον καθένα, είναι προβληματισμένοι για το που τελειώνει η νομιμότητα και που αρχίζει η προστασία...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

12 σχόλια:

  1. ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ,Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ.ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.Ο ΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΞΠΡΕΣ, ΝΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ''ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ'' ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ,ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΟΥ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.AΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΟΠΩΣ Π.Χ ΣΤΟ Ledra Athens ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΓΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αυτό που λέει ο λαός: Ο διάολος και η φωλιά του...

      Διαγραφή
  2. Όταν κάποιοι από την ΕΤΗΠΤΑ ομιλούσαν για τις θεσμικές αδυναμίες της προέδρου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ο Μυλωνάς και οι συν αυτώ έβγαζαν πύρινες ανακοινώσεις στήριξης της κυρίας. Με τον καιρό όμως η κυρία βάραινε, τα στηρίγματα υποχωρούσαν μέχρι που τους καταπλάκωσε. Έτσι πήραν στο λαιμό τους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην ΕΞΠΡΕΣ που τους εμπιστεύονταν. Κρίμα! Πάντως υπάρχει ακόμα δυνατότητα αντιμετώπισης των εξελίξεων αρκεί να δείξουν ότι θέλουν να προσπαθήσουν. Και όχι βέβαια με χλιαρές ανακοινώσεις, αλλά με δυναμικές ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις, αν έχουν τα κότσια. Ας παραδειγματιστούν από τους λίγους εκεί μέσα στην ΕΤΗΠΤΑ. Διαφορετικά ας φορέσουν πάλι τα ροζ φιογκάκια τους κι ας χορεύουν ΚΑΝ ΚΑΝ για χάρη της προέδρου τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ευθύνες είναι πολλές και αναλογούν σε πολλούς.πολιτικούς και μη,υπεύθυνους και παρατρεχάμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η κα Αντωνοπούλου, από αρχής ανάληψης των καθηκόντων της έως και σήμερα, υπερασπίστηκε όσο κανένας άλλος στη θέση αυτή τα συμφέροντα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, τασσόμενη στο πλευρό των συναδέλφων, αναγνωρίζοντας τα δίκαια των αιτημάτων μας κατά περίπτωση και πράττοντας τα μέγιστα." ΑυΤά έγραφε ανακοίνωση του Δ.Σ.(;) της ΕΤΗΠΤΑ στις 6-8-2016 στηρίζοντας την ανανέωση της θητείας της Προέδρου και βάλλοντας κατά συναδέλφων, οι οποίοι την είχαν καταγγείλει. Σήμερα, όμως, διαπιστώνουμε ότι τα συμφέροντα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων της ΕΞΠΡΕΣ δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις και της κας Προέδρου και, προ παντός, των εκπροσώπων-συνδικαλιστών του Δ.Σ. του Ταμείου. Αλήθεια ποιά η θέση του συν. Μυλωνά ως εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. του Ταμείου και ποιά η θέση του ως εργαζόμενου της ΕΞΠΡΕΣ. Κάπως έτσι υπερασπίστηκαν και τα δικαιώματα συναδέλφου τον οποίο συνταξιοδότησαν χωρίς να προσμετρήσουν Δέκα Πέντε χρόνια εργασίας και αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών. Αλλοι συνάδελφοι συνταξιοδοτήθηκαν και ελάμβαναν το 80% της σύνταξης ως προσωρινή, άλλοι συνάδελφοι χωρίς προσωρινή και πήραν τα αναδρομικά τους σε δόσεις. Σχολιαστής αναφέρει για το πώς λειτουργεί αυτό το κράτος και πώς διάφοροι "καλοθελητές", ο καθένας από το πόστο του, βάζουν το χεράκι τους ως ασπίδα μπροστά στον Καλοφωλιά. Να συμπληρώσω ότι στην Ελλάδα μας για να "διοριστεί" κάποιος σε υψηλή θέση σε Δημόσιο Οργανισμό πρέπει να έχει και τη στήριξη του κόμματος. Αυτή η στήριξη, όμως, δημιουργεί και υποχρεώσεις. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να στραφεί κατά του κ. Καλοφωλιά κουμπάρου και συνεταίρου του κ. Μητσοτάκη; Ξεκαθαρίζω ότι είμαι οπαδός και συμφωνώ απόλυτα με τα λόγια του Γέρου του Μοριά για τους πολιτικούς πως "Ολα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρει καν καν ο Μυλωνάς; Μόνο για χορό της κοιλιάς τον είχα ικανό. Μέχρι και τη Φλύνου επιστράτευσε για να τον σώσει. Το θέμα όμως είναι ποιοι θέλουν να βολέψουν τον Καλοφωλιά πτωχεύοντάς τον, κι αν ακόμη δουλεύουν γι' αυτόν σε άλλη παρένθετη εταιρεία, παίρνοντάς τα μαύρα... Ή δεν ξέρει τίποτα η ΕΤΗΠΤΑ γι' αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μακρινό 2015 (15-10-2015) επιστολή της Προέδρου του Ταμείου προς τους εμπλεκόμενους της διαφημιστικής αγοράς, σχετικά με τη ελλιπή απόδοση του αγγελιοσήμου, κατέληγε: "...η επιβολή μέτρων" (για βεβαιωση και είσπραξη οφειλόμενων ποσών) "θα είναι επιζήμια συνολικά για όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους ...... καθώς ενδέχεται να προκαλέσει δυσλειτουργίες στη διαφημιστική αγορά, με τα συνακόλουθα προβλήματα στις σχέσεις των εμπλεκόμενων μερών". Συνάδελφοι-εκπρόσωποί μας στο Ταμείο, (τακτικέ και αναπληρωματικέ) η Πρόεδρος σκεφτόταν την αγορά και τις σχέσεις των εμπλεκομένων μερών το 2015 και όχι αποκλειστικά το οφειλόμενο ποσό από το αγγελιόσημο προς το Ταμείο, ως όφειλε. Προφανώς και σήμερα διακατέχεται από τους ίδιους προβληματισμούς και όχι αποκλειστικά από τα οφειλόμενα του κ. Καλοφωλιά. Γιατί, λοιπόν, ενώ το 2015 σφυρίζατε αδιάφορα για το αγγελιόσημο, σήμερα απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση από το Ταμείο για τις ασφαλιστικές σας εισφορές; Να σας υπενθυμίσω, λοιπόν, όπως οι ασφαλιστικές εισφορές έτσι και το αγγελιόσημο ήταν και δικό σας, όπως και όλων των ασφαλισμένων του Ταμείου, τα συμφέροντα των οποίων, είστε εντεταλμένοι να υπηρετείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον θυμάμαι τον Μυλωνά προϊστάμενο στην Εξπρές να μουτζουρώνει το ντάμυ με το κίτρινο μαρκαδοράκι και να βγάζει έξτρα μεροκάματα σε δεκάδες τυπογράφους τον παλιό καλό καιρό των ισολογισμών.... Όταν ο Γιώργος καθάριζε για να βγάζετε με μαύρα τις δόσεις από τα τζιπ σας ήταν καλός και τώρα σας ξυνίζει ρε τζαναμπέτηδες; Ο Καλοφωλιάς όλους τους τυπογράφους τους πλήρωνε στην ώρα τους, τα λαμόγια τους δημοσιογράφους και το κράτος φέσωνε, που μας κλέβει όλους. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για τις εισφορές σας; Όταν παρακαλάγατε να τα παίρνετε μαύρα ήταν καλά; Μια ζωή βρίζατε το ΚΚΕ ότι κοντράρει τις συμβάσεις της ΕΤΗΠΤΑ, τώρα πάτε και το γλείφετε πατώκορφα για προστασία; Σε βλέπει ο Λεωνίδας Βασιλάκη μου και του γυρίζουν τ' άντερα.... Γι' αυτό μπερδεύετε το καν καν με τον πυρίχειο, που αρέσει στην Πόπη. Γιατί νομίζετε ότι είστε Λούκι Λουκ, αλλά ο εγκέφαλος είναι σαν του Ράταπλαν και της Καλάμιτι Τζέιν μαζί... Παλεύει ο Μυλωνάς να έχει η ΕΤΗΠΤΑ θέση στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και σεις πάτε και βάζετε μπουρλότο; Αλλά άμα καταφέρνεις ψηλέ να πατάς τα κορδόνια σου ενώ φοράς παντοφλέ παπούτσια, σου φταίει ο Μυλωνάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε, ειλικρινά πες μας τί πίνεις για να πιούμε κι εμείς για να "θυμηθούμε" τον Μυλωνά προϊστάμενο στην ΕΞΠΡΕΣ, για τα καλά που έχει κάνει στους συναδέλφους και για ό,τι άλλο καλό συμβαίνει γύρω μας και δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Κάποιοι του Προεδρείου, ναι, έχουν κάνει καλά για τον κλάδο γιατί διαβάζουν, γνωρίζουν και τρέχουν εκεί που πρέπει.

      Διαγραφή
    3. ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ...ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ!

      ΔαΓκάνα

      Διαγραφή
  8. Σωστός... Αυτά περί ΕΔΟΕΑΠ να τ' ακούει ο Μάρκος, που πολεμάει το Μυλωνά με νύχια και με δόντια τον τελευταίο καιρό και έχει κάνει το προεδρείο της ΕΤΗΠΤΑ Λούνα Παρκ!

    Τσαλαβούτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή