Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

... νίκη για τον Βαν Ντερ Μπέλεν, ήττα για τον Ματέο Ρέντσι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ιταλία: Παραιτείται ο Ματέο Ρέντσι,
μετά από βαριά ήττα στο δημοψήφισμα


«Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Αύριο το απόγευμα θα συγκαλέσω συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και θα ανέβω στο προεδρικό μέγαρο να παραιτηθώ», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Βαριά ήττα για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι είναι το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος για την συνταγματική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που βασίζονται στα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων.

Η πρόβλεψη του Piepoli Institute/IPR για το δίκτυο RAI δίνει στο «ναι» 39%-43%, και στο «όχι» 57%-61%.

Οι εκτιμήσεις αυτές παραπέμπουν σε ακόμη μεγαλύτερη ήττα για τον Ρέντσι από εκείνη που προέβλεψαν τα exit poll.
---
Ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν
νέος πρόεδρος της Αυστρίας


Ο 72χρονος υποστηριζόμενος από τους Πράσινους πρώην αρχηγός τους, ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είναι ο νικητής του σημερινού επαναληπτικού γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών, και ως εκ τούτου ο νέος ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, έχοντας επικρατήσει του ακροδεξιού υποψήφιου Νόρμπερτ Χόφερ, υπαρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Σύμφωνα με τις πρώτα αποτελέσματα που μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, λίγο μετά από το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας, και με καταμετρημένο το 60% των ψήφων, ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν απέσπασε ποσοστό 53,6% έναντι 46,4% του Νόρμπερτ Χόφερ και αυτό το αποτέλεσμα βασίζεται στις ψήφους της κάλπης χωρίς τις επιστολικές ψήφους, των οποίων η καταμέτρηση θα αρχίσει αύριο το πρωί και θεωρείται σίγουρο πως θα ευνοεί ακόμη περισσότερο τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, όπως συνέβη και κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου.
---
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου