Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Στάσεις εργασίας 10/10 στο πρακτορείο "Αργος"

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 10/10

Από 04:00 – 06:00 και από 09:00 – 11:00
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Γ.Σ. την ίδια μέρα στις 05:00 στην «Άργος» και στις 09:30 στην είσοδο της «Άργος»
  • Για να συζητήσουμε τις εξελίξεις.
  • Να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις.
Μετά και την τελευταία τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, με πρωτοβουλία του υπουργείου, έγιναν ακόμα πιο φανερές οι προθέσεις των εκδοτών. Έδειξαν καθαρά ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στους σχεδιασμούς τους, που για τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα σε ποιο πρακτορείο εργάζονται, επιφυλάσσουν το «χτύπημα» της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Άλλωστε, η καθημερινή εικόνα που αντικρίζει κάποιος στην «Άργος», το πρακτορείο που έχει αναλάβει το σύνολο της διανομής, είναι η εξαντλητική εργασία, ενώ μεγάλο μέρος της δουλειάς έχει περάσει στους εργολάβους. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι η διοίκηση της «Άργος», επιχειρεί να προκαταλάβει τις όποιες εξελίξεις, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους από το παρελθόν, που βρίσκονταν στο κοντινό της περιβάλλον και είχαν κάνει την επιλογή τους, φεύγοντας και παίρνοντας αποζημιώσεις και μπόνους. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οι αντεργατικοί σχεδιασμοί έχουν περάσει και το κατώφλι της «Άργος».

Αξίζει να αναφέρουμε την στάση των εκπροσώπων της εργοδοσίας στην τριμερή. Ο μεν εκπρόσωπος της «Ευρώπης» έδειξε καθαρά ότι δεν τους καίγεται καρφί για τους εργαζόμενους που έχουν πετάξει απλήρωτους στην ανεργία, ο δε εκπρόσωπος της «Άργος» έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η δουλειά βγαίνει από το υπάρχον προσωπικό της εταιρείας, χωρίς καμία αλλαγή. Είναι επίσης χαρακτηριστική η στάση των εκδοτών, οι οποίοι αρνήθηκαν την παρουσία των μελών των διοικήσεων σε νέα τριμερή που συγκάλεσε η υπουργός, δείχνοντας έτσι την απαξίωσή τους και προς το υπουργείο και προς τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση έπαιξε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά, το παιχνίδι των εκδοτών, δίνοντάς τους πίστωση χρόνου προκειμένου να φέρουν σε πέρας τα σχέδιά τους, που περιλαμβάνουν την εξάντληση και εξαθλίωση των απλήρωτων συναδέλφων. Παρά τη δέσμευση της υπουργού ότι θα είχε απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας, συμπεριλαμβανομένου και του έκτακτου βοηθήματος στους απλήρωτους εργαζόμενους, επανήλθαν με αοριστίες παραπέμποντας στο μέλλον τις όποιες εξελίξεις.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που σκοπό έχουν να μας εξαθλιώσουν, να μας κάνουν φθηνότερους, με μοναδικό στόχο να αυξήσουν τα κέρδη τους. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που το μοναδικό της μέλημα είναι να διαλαλεί τη «δίκαιη ανάπτυξη», δίνοντας απλόχερα χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο, δίνοντας τη δυνατότητα να «πτωχεύουν» και να αφήνουν στο δρόμο απλήρωτους εργαζόμενους. Νομοθετώντας φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες, αλλά δηλώνουν αδυναμία να ενισχύσουν, έστω και στο ελάχιστο, τους εργάτες.

Μια επιλογή έχουμε! Παίρνουμε τη υπόθεση στα χέρια μας! Μοναδικός δρόμος είναι ο οργανωμένος αγώνας που θα βάζει σε πρώτη γραμμή την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας μας, τη σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δίνουμε δυναμικό παρόν στις στάσεις εργασίας και στις συγκεντρώσεις, όπου θα αποφασίσουμε την απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα μας.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου