Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ: Το αυριανό blinddate του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Το αυριανό blinddate του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αύριο έχει συγκληθεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα χωρίς να υπάρχει δημοσίως εκπεφρασμένη η θέση της παράταξης που πλειοψήφησε στις εκλογές, των Ενωμένων Δημοσιογράφων αλλά ούτε και των υπολοίπων παρατάξεων. Θα ήταν ευχής έργον να την ακούσουμε έστω και στην αυριανή συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί με 10 μέλη δεδομένου ότι ήδη ένας συνάδελφος δήλωσε κώλυμα.

Θα είμαστε περισσότερο ευτυχείς αν διαπιστώναμε ότι δεν είναι αληθή τα όσα λέγονται για υπόγειες διεργασίες των Ενωμένων Δημοσιογράφων με τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και την αναζήτηση του άλλοθι ώστε να συνεχιστεί η ετερόκλητη συμμαχία των δύο προηγούμενων ετών που οδήγησε τον κλάδο σε μια επαίσχυντη ΚΥΑ για το δημόσιο, μια συλλογική σύμβαση που κινείται στα όρια της νομιμότητας και προκαλεί διχασμό στον κλάδο αλλά και το ξεπούλημα των συντάξεων και του εφάπαξ του ΕΔΟΕΑΠ στις ορέξεις της κυβέρνησης.

Η ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ από το βράδυ των εκλογών με υπευθυνότητα πρότεινε τη μόνη καθαρή λύση που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες διεξόδου στον κλάδο στην παρούσα συγκυρία. Αντιπροσωπευτικό και αναλογικό Προεδρείο ώστε όλοι μαζί και ο κάθε ένας για λογαριασμό του να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να οδηγήσουμε τον κλάδο στην έξοδο από την κρίση. Κάναμε πρόταση δημόσια και όχι κάτω από το τραπέζι. Καλούμε όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν εδώ και τώρα και ειδικά αυτούς που χρόνια μιλούσαν για Αναλογικό Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο αλλά σήμερα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Νίκος Καρούτζος - Γιώργος Βότσκαρης

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου