Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Οκτώ παρατάξεις στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ένωση Συντακτών, στις 12 και 13 Ιουνίου, για περίπου 5.000 δημοσιογράφους-μέλη της ΕΣΗΕΑ

Η γενική συνέλευση της Ένωσης είχε εξαιρετικά μικρή συμμετοχή. Εντός της αίθουσας ήταν μόλις 150 με 200 άτομα. Μετά τη διάσπαση της πλειοψηφούσης παράταξης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στις εκλογές κατέρχονται φέτος οκτώ συνολικά παρατάξεις. Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» υπό τη Μαρία Αντωνιάδου, η «Νέα ΕΣΗΕΑ» υπό τον Νίκο Καρούτζο και τον καταξιωμένο από τον χώρο της ΕΡΤ, Χρήστο Αξελό, οι «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» του Χρήστου Κυρίτση, με τις δύο πρώτες να ερίζουν για το «χρίσμα» του Μητσοτάκη.

Επίσης, κατεβαίνουν η «Συσπείρωση», παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Σταύρο Καπάκο, η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή», που στηρίζεται σε δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», η οποία στηρίζεται από το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ Τύπου. Τέλος, κατεβαίνουν στις εκλογές οι «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» υπό τη Νανά Νταουντάκη και η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) υπό τον Δημήτρη Τσαλαπάτη.

Ενδιαφέρον στις φετινές εκλογές έχει και η ψηφοφορία για τα δύο Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και το Μορφωτικό Ίδρυμα και αυτό γιατί και τα τρία όργανα της ΕΣΗΕΑ βρέθηκαν την προηγούμενη διετία στο επίκεντρο σφοδρής διαμάχης, τόσο για τη δεοντολογία, όσο και για τη δράση τους με χορηγίες και εκδηλώσεις. Για τα τρία αυτά όργανα υπάρχει ενιαία λίστα με υποψηφίους, με αποτέλεσμα το Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ να μετατρέπεται για δύο ημέρες σε εκλογικό κέντρο προσώπων που ζητούν στήριξη και μοιράζουν χαρτάκια.

---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου