Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μείωση εισφορών στον ΕΔΟΕΑΠ

Έρχεται μείωση ασφαλιστικών εισφορών για ΕΔΟΕΑΠ από την 1η Ιουνίου τόσο για τους εργαζόμενους-ασφαλισμένους, όσο και για τους εργοδότες. Σε εφαρμογή του ν. 4549/2018 οι ασφαλιστικές εισφορές διαμορφώνονται στο 3,25% για εργοδότες και ασφαλισμένους. Η νέα μείωση στο 3% αναμένεται τρία χρόνια μετά, την 1η Ιουνίου 2022.

Στο ΕΣΠΑ η ΕΡΤ

Η ΕΡΤ μπαίνει στο ΕΣΠΑ! Η πρόσκληση αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της κρατικής τηλεόρασης και έχει προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ. Η αναβάθμιση αφορά επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, όπως προσθήκη μόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, αντικατάσταση συστήματος καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων, αντικατάσταση παλαιού συστήματος κλιματισμού, παθητικά ηλιακά συστήματα κ.ά.

Περιμένουν ακόμη χρήματα οι δημιουργοί

Το πρόβλημα πάντως για την ΕΥΕΔ είναι πως δεν έχει κατορθώσει ακόμη και σήμερα να ολοκληρώσει τις συμβάσεις με την ΕΙΤΗΣΕΕ και την ΕΡΤ και να αποδώσει τα χρήματα που αναλογούν στους δημιουργούς. Το μήνυμα που έστειλαν οι καλλιτέχνες (Σαββόπουλος, Πορτοκάλογλου κ.ά.) στη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλλον δεν έγινε αντιληπτό.

Διαπραγματεύσεις ΕΥΕΔ-ΕΙΙΡΑ…

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΥΕΔ και την ΕΙΙΡΑ για την υπογραφή σύμβασης απόδοσης πνευματικών δικαιωμάτων. Η ΕΥΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κάνει μια πρόταση απόδοσης ποσοστού 70% επί της συνολικής υποχρέωσης, που αντιστοιχεί στο 2,2% κάθε ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς δεν μπορεί, όπως φαίνεται, να ολοκληρώσει τον έλεγχο επί του συνόλου των τραγουδιών που έχουν μεταδώσει και στείλει οι ραδιοφωνικές εταιρείες. Η πρόταση αυτή πλήττει τους ξένους μουσικούς σταθμούς, που δεν έχουν στο ρεπερτόριό τους έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στην ΕΥΕΔ.

Παράταση στον Alpha

Παράταση των αλλαγών στον ενημερωτικό τομέα του Alpha εξαιτίας των εκλογών. Θεωρείται δεδομένο πως πρόσωπα που ήταν επιλογές της προηγούμενης διοίκησης δεν θα έχουν πλέον ρόλο ή και θέση στο δυναμικό του Alpha, ενώ, ταυτόχρονα, με τον σταθμό συζητούν δημοσιογράφοι από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα για να αναλάβουν εκπομπές στο κανάλι. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει και άλλες καραμπόλες.

Κονδύλι διαφήμισης
ύψους 1,8 εκατ. ευρώ
στο Δήμο Αθηναίων

Λεφτά υπάρχουν στον Δήμο Αθηναίων, αλλά μόνο για διαφημιστική προβολή του Δήμου ως τουριστικού προορισμού! Πριν καλά καλά κλείσουν οι κάλπες των εκλογών ανακοινώθηκε πως η εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) προχωρά στη διεξαγωγή διαγωνισμού για την ανάθεση της τουριστικής προβολής της πόλης με συνολικό κονδύλι 1.864.018 ευρώ! Το ποσό αυτό θα διατεθεί συνολικά για την καμπάνια της τουριστικής προβολής. Το κομμάτι των ΜΜΕ έχει σημαντική συμμετοχή, αφού προβλέπεται η δημιουργία ειδικών ιστοσελίδων, αλλά και διαφημιστική καμπάνια για έντυπα και ψηφιακά Μέσα.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου