Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Μαϊμού έλεγχος ορκωτών στον ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Ο ΕΔΟΕΑΠ πλήρωσε ορκωτούς
για έλεγχο κι έλαβε… κάτι άλλο!

Το Προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζει να εγκληματεί σε βάρος του Οργανισμού. Το μόνο που ακόμη δεν έχουμε καταλάβει είναι αν αυτό γίνεται κατόπιν προθέσεως ή λόγω ανικανότητας.

Ενώ ο οργανισμός βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εργοδοτών οι οποίοι καραδοκούν για να βρουν επιχειρήματα εναντίων μας, ο κύριος Καπάκος, η κυρία Αντωνιάδου και οι φίλοι τους πέτυχαν το ακατόρθωτο: Το ΔΣ είχε αποφασίσει να αναθέσει στην εταιρία Eurofast έναντι 8.680 ευρώ τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του 2018. Αντί για έλεγχο ο Οργανισμός παρέλαβε κάτι άλλο που δεν είναι έλεγχος, αλλά και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι είναι. Πρόκειται για μία έκθεση, ένα προϊόν παρεπόμενης υπηρεσίας που παρέχουν οι ελεγκτικές εταιρίες η οποία σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο εγχειρίδιο «δεν αποτελεί έργο διασφάλισης και συνεπώς καμίας μορφής διασφάλιση δεν θα εκφραστεί σχετικά με την πληροφόρηση αυτή» και βασίζεται στο Διεθνές Πρότυπο Συναφών Υπηρεσιών Ορκωτών Ελεγκτών 4400.

Τους προτείναμε να μην το παραλάβει ο Οργανισμός ούτε φυσικά να το πληρώσει καθώς δεν είναι αυτό που τους ζητήθηκε εξαρχής. Αντ΄ αυτού, αφού το παρέλαβαν και πριν καν λάβει γνώση το ΔΣ το έστειλαν στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή ως «έλεγχο πάνω στον οποίο βασίστηκε η Αναλογιστική Μελέτη» γεγονός που εξευτελίζει τον ΕΔΟΕΑΠ ως οργανισμό καθώς

1. Αυτή η μελέτη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ και

2. η ίδια η Αναλογιστική Αρχή σε έγγραφό της προς τον ΕΔΟΕΑΠ επεσήμανε ότι η αναλογιστική μελέτη (η οποία εστάλη κι αυτή) δεν συνοδεύεται από τα προβλεπόμενα του ετήσιου ελέγχου χρήσης. Με λίγα λόγια ο Οργανισμός ξεφτιλίζεται κανονικά στην Αρχή.

Στο τέλος, ήθελαν να παραλάβουν την έκθεση (αυτό το κάτι άλλο), να πληρώσει δηλαδή ο ΕΔΟΕΑΠ 8.680 ευρώ για κάτι που ουδέποτε ο Οργανισμός ζήτησε, ούτε βέβαια υπάρχει ανάλογη απόφαση και να ΞΑΝΑαποφασίσουν αυτό που είχαμε αποφασίσει, δηλαδή να γίνει έλεγχος από ορκωτούς ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε από το ΔΣ. Το ερώτημα είναι πως θα πληρωθεί μία έκθεση για την οποία ουδέποτε ελήφθη απόφαση να πραγματοποιηθεί.

Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Πρόεδρος

Άντζυ Σταθάτου
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην ΓΓ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου