Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Σταχυολογώντας από δω και από κει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


*** ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ανάδοχος της 6ης άδειας εθνικής εμβέλειας ανακηρύχθηκε η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο σταθμός One Channel, οδεύει προς την τελική ευθεία λήψης της άδειας εθνικής εμβέλειας επίγειας λήψης και εφόσον πληρώσει την πρώτη δόση , 3,5 εκατ. ευρώ του τιμήματος των 35 εκατ. ευρώ θα μπορεί να εκπέμψει νόμιμα, μέσω πομπών, σε όλη τη χώρα.θα προηγηθεί ο έλεγχος απόκτησης των οικονομικών Μέσων σε ανώτατο διάστημα 45 ημερών.

*** ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 συμπληρώνονται 75 χρόνια από το ολοκαύτωμα του 1944 στο μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας, όπου 218 κάτοικοι βρήκαν φρικτό θάνατο από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο μνήμης της σφαγής στο Δίστομο, παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ την εκπομπή «Εδώ και σήμερα – Δίστομο, η μεγάλη σφαγή», παραγωγής 1984.
Στην εκπομπή επιχειρείται με παραστατικό τρόπο η αναβίωση του ιστορικού γεγονότος της μαζικής εκτέλεσης κατοίκων του Διστόμου Βοιωτίας την 10η Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, μέσα από αυτοβιογραφικές καταγραφές. Κάτοικοι του Διστόμου, επιζώντες της ναζιστικής θηριωδίας, ανακαλούν μνήμες από την τραγωδία και καταθέτουν μπροστά στο φακό, συγκινησιακά φορτισμένοι, την προσωπική τους μαρτυρία.
Οι βιωματικές αφηγήσεις περιγράφουν το μακελειό που συντελέστηκε στο Δίστομο χωρίς να εξαιρούνται γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, ως πολιτική αντιποίνων για τις απώλειες των Γερμανών κατακτητών στη μάχη που προηγήθηκε στην περιοχή του Στειρίου, με τμήμα ανταρτών του ΕΛΑΣ. Καθώς ξετυλίγεται το χρονικό της σφαγής, αποκαλύπτεται ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα εναντίον αμάχων από τους Ναζί.

*** ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Patras Palace”, στην Πάτρα.

Στα νέα όργανα εκλέγονται:
Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΗΕΠΗΝ:
---
Κυριάκος Κορτέσης 173 ψήφοι
Γιώργος Καρβουνιάρης 134 ψήφοι
Γιώργος Κυρούσης 126 ψήφοι
Αντώνης Παπουτσάκης 108 ψήφοι
Κώστας Μπουλμπασάκος 101 ψήφοι
---
Αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ:
---
Κώστας Βασιλάκης 140 ψήφοι
Γιώργος Κυρούσης 114 ψήφοι
Κατερίνα Μηναδάκη 99 ψήφοι
Μιχάλης Μαστής 95 ψήφοι
Κώστας Μπουλμπασάκος 90 ψήφοι
Φιλήμων Καραμήτσος 84 ψήφοι
Στέφανος Πολίτης 78 ψήφοι
Ελένη Ασημακοπούλου 66 ψήφοι

*** ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ της ισχύος της υφιστάμενης σύμβασης θα καλύψει η ΕΡΤ το κενό στους ηχολήπτες. Η εταιρεία που παραχωρούσε προσωπικό εργαζομένων ηχοληπτών θα συνεχίσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

*** ΠΡΟΣ την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δύο ραδιοφωνικών του προγραμμάτων, Sport24 Radio και News247, κινείται ο Δημήτρης Μάρης. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού έχει ξεκινήσει προσωπικές επαφές, για να προσεγγίσει ανθρώπους του ραδιοφώνου που έχουν σημαντική απήχηση. Λέγεται πως μέσα στους στόχος του είναι και η δημιουργία μουσικού σταθμού.

*** ΤΟ 2019 FIBA International Cup θα μεταδώσει η ΕΡΤ, ενώ θα προχωρήσει και σε συμφωνία με την EBU για την απόκτηση δικαιωμάτων αγώνων της FIFA κα της UEFA. Η ΕΡΤ θα καλύψει ραδιοφωνικά και τις αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

*** ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ήδη στον ΕΔΟΕΑΠ η αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού που αποδεικνύει πλέον με στοιχεία πως ο Νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο (για υποχρεωτική χρήση της εισφορά 2% μόνο από τον κλάδο Υγείας) με τη στήριξη των Συσπειρο-ενωμένων, διαλύει εφάπαξ και συντάξεις. Ο μόνος κλάδος που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι αυτός της Υγείας, αφού εκεί υποχρεωτικά από το νόμο Πετρόπουλου πηγαίνει το 2% από τα έσοδα επί του κύκλου εργασιών (...)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου