Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΚΕΔ - τι βγήκε από τις κάλπες στην ΕΣΗΕΑ

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

Τα πρώτα συμβόλαια
από τους πρόθυμους
στην ΕΣΗΕΑ με τους εργοδότες

Ούτε δυο μέρες δεν άντεξε η εικονική πραγματικότητα που καλλιέργησαν και τα παραμύθια που πούλησαν στον κλάδο οι συνεταίροι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΕΣΗΕΑ. Αρχίζουν να φαίνονται το ένα μετά το άλλο τα συμβόλαια, που είχαν κλείσει οι πρόθυμοι με τους εργοδότες.

Η επόμενη μέρα από τις εκλογές φέρνει στο φώς τα πρώτα μαντάτα:

- με περικοπές μισθών στην ΕΡΤ, τις οποίες αυτοί είχαν συμφωνήσει με την παρέα Παππά και την διοίκηση της ΕΡΤ και με μία ώρα δωρεάν εργασία την μέρα, με νέα ΣΣΕ. Φορτώνουν στις πλάτες των δημοσιογράφων το κόστος του Μαύρου. Στήνουν σικέ καβγά με την διοίκηση και την Κυβέρνηση για ξεκάρφωμα(!...) και οργανώνουν αύριο συνέλευση στο ραδιομέγαρο ελπίζοντας στη διαφυγή τους.

- με ενεργοποίηση της αίτησης πτώχευσης σε βάρος οικονομικής εφημερίδας από γνωστή Τράπεζα, που ήταν έτοιμη δύο μέρες πριν από την ψηφοφορία για τις αρχαιρεσίες αλλά, όπως φαίνεται κρατήθηκε πίσω, για να μην υπάρξει κλίμα στις εκλογές και ξεσηκωθούν οι συνάδελφοι που μένουν απλήρωτοι. Κι ακολουθούν ανάλογες εξελίξεις και σε άλλες εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

- με τον ΕΔΟΕΑΠ να βρίσκεται αντιμέτωπος με την εργοδοτική ασυδοσία και την διοίκηση του  (κατά πλειοψηφία) να κάνει την Τετάρτη πρωί, ευκολίες σε εκδότες και καναλάρχες για να ρυθμίσουν φέσια 2 εκ. ευρώ σε δόσεις!... Βγάζουν φαίνεται την υποχρέωση.

- με κείμενο χάδι σε ανακοίνωση, για την απόλυση-πρόκληση συναδέλφου στον όμιλο Αlpha-Star του ομίλου Βαρδινογιάννη και βέβαια χωρίς λέξη για το αφεντικό.

Η πλειοψηφία και στο νέο ΔΣ, δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη της στους χορηγούς της. Και πέφτει αμέσως στα γόνατα….

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου