Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** Και τυπικά εκτός Open η Άλκηστις Μαραγκουδάκη, μετά τον Τζόνυ Καλημέρη. Δεν θα είναι στη νέα σεζόν ούτε ο Λάκης Λαζόπουλος.

** Τελείωσαν τα μνημόνια και τα media shops επιστρέφουν στο ρόλο τους, να λειτουργούν ως (παρα)τράπεζες με τα χρήματα των άλλων.

** Ο εκνευρισμός των ανθρώπων της τηλεόρασης είναι μεγάλος επί του ζητήματος και αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα επιστρέψουμε στο μοντέλο του Καλοκαιριού του 2014.

** Σταμάτησε να ενημερώνει επίσημα το ΕΣΡ τους δημοσιογράφους. Μετά το θάνατου του αντιπροέδρου Ροδόλφου Μορώνη η Αρχή περιορίζεται στην έκδοση δελτίων Τύπου.

** Ας εξηγήσει κάποιος στα μέλη πως για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΡ, επιλέγουν να μην απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ας το δούν, άμεσα, αν θέλουν οι δημοσιογράφοι μέλη του οργάνου, Νίκος Κιάος και Πόπη Διαμαντάκου.

** Πως είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει την εκ νέου την ψήφο του λαού και οι συνδικαλιστές που βγήκαν με τη σημαία του κόμματος να ονειρεύονται εκ νέου τη συνεργασία με την ΝΔ;

** Τα “Παιδιά της ΝΕΡΙΤ” ονειρεύονται θέσεις και εξουσίες, ξανά, και προγραφές άνευ προηγουμένου.

** Εσχάτως παρατηρείται η αποκάλυψη της εξαρτημένης σχέσης μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων.

** Καταστρέφεται ένα επάγγελμα στα μάτια του κόσμου, αλλά κερδίζει η πολιτική. Όμως πάντα ήταν έτσι. Οι δημοσιογράφοι, κάποια στιγμή, γίνονταν υπουργοί.

** Απογοήτευση από τον Ν. Χατζηνικολάου για το σχέδιο της κυβέρνησης ενίσχυσης των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Κανένα μέλος της ΕΙΗΕΑ δεν μπορεί να ενταχθεί, η άποψή του.

** Δεκτό το αίτημα πτώχευσης της ΑΕΠΙ. Και κάποιοι καλοί άνθρωποι είχαν ετοιμάσει το 2017 μια πάρα πολύ ωραία σύμβαση με την ΕΡΤ.

** Τι μπορεί να σημαίνει για ορισμένους στην Ελλάδα η σύλληψη Πλατινί;

** Πόσοι ραδιοφωνικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας της ΕΡΑ θα παραμείνουν σε λειτουργία αν επιστρέψει η ΝΔ.

** Η τελευταία παρέμβαση των Ενωμένων Δημοσιογράφων και η πρώτη μετά τη νέα τους νίκη στην ΕΣΗΕΑ ήταν κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ και της απεργίας στην ΕΡΤ.

** Τώρα, που το αίτημα των εργαζομένων που υποστηρίχθηκε μόνο από την ΠΟΣΠΕΡΤ για την εφαρμογή της ΚΥΑ, ικανοποιήθηκε, έχουν να πουν κάτι;

** Ένας “Πατρινός” και ένας “Στρατηγός”, μαζί. Σύντομα στα ερτζιανά.

** Δεν φαίνεται debate στον ορίζοντα.

** Ούτε και η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, στις τηλεοπτικές οθόνες ή στην κοινωνία.

** Μαζί με όλον το ΕΔΟΕΑΠ που δίνει τη μάχη στο ΣτΕ, είναι και οι εργοδότες που εκπροσωπούνται στον αέρα; Ρωτάμε, διότι όταν τοποθετήθηκε στο ΔΣ δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

** Ούτε και όταν η ΕΙΤΗΣΕΕ πρότεινε στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών το φόρο 2% στο σύνολο των επιχειρήσεων ΜΜΕ, υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.

** Το βάρος έπεσε στους ώμους της ΕΡΤ, της Cosmote και της Nova και στις εφημερίδες που δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν.

** Οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, έχουν αρχίσει να δουλεύουν το σενάριο της επόμενης ημέρας. Από την περίοδο εκείνη που οι κομματικοί (παλιός ΣΥΝ) βρέθηκε εκτός κυβερνητικών θέσεων. Τότε ξεκίνησε η άτυπη συνεργασία με τη ΝΔ.

** Το δόγμα είναι. Η αριστερά στην αντιπολίτευση του 4% (άντε 15% γιατί θα αφήσει και κληρονομιά ο Α. Τσίπρας) και εμείς στις καρέκλες που θα παραχωρεί η ΝΔ.

** Υ.Γ. Ο τύπος μπήκε χαφιές, βγήκε ρουφιάνος και θα πάρει και δουλίτσα (ξανά) ως επιβράβευση για την αποστολή του.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου