Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Η κρίσιμη μάχη του ΕΔΟΕΑΠ στο ΣτΕ

*
Ανασυγκρότηση
***

Σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις στα ΜΜΕ δίνουν τη μάχη του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την εκδίκαση των δεκάδων προσφυγών από εργοδοτικές οργανώσεις ενάντια στην εισφορά 2% υπέρ του ασφαλιστικού ταμείου.

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει ολοκληρώσει την απαιτούμενη αναλογιστική μελέτη, η οποία είναι αναγκαία για να καταδείξει τη βιωσιμότητα ή μη του Ταμείου με την εισφορά υπέρ του κλάδου υγείας. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου, ο ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορεί να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια αν καταργηθεί το 2% από τον τζίρο των εταιρειών ΜΜΕ.

Στην αναλογιστική μελέτη, καταγράφεται η σταδιακή συρρίκνωση επικουρικού, εφάπαξ και σύνταξης. Μετά το 2030 ουσιαστικά δεν θα υπάρχει ο επικουρικός κλάδος για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ καθώς η σύνταξη περιορίζεται στο ελάχιστο, κατώτερη ακόμη κι από αυτή του ΕΟΠΠΥ! Οι περικοπές στο επικουρικό υπολογίζονται από το 2022 και αυτό γιατί δεν υπάρχουν έσοδα, αφού η εισφορά του 2% κατευθύνεται μόνο για τον κλάδο υγείας, όπως είχαν απαιτήσει οι καναλάρχες πριν από τρία χρόνια. Σήμερα η Ένωση ιδιοκτητών ιδιωτικής τηλεόρασης συμπεριλαμβάνεται στις εργοδοτικές οργανώσεις που έχουν προσφύγει ενάντια στο 2%.

Η μάχη του ΕΔΟΕΑΠ στηρίζεται από όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις, που είχαν σύσκεψη την περασμένη Τετάρτη, ενώ τη συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει με γραπτές ανακοινώσεις η Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων, η Διεθνής Ένωση Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων, αλλά και η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (ΟΑΤΥΕ).

---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου