Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΚΕΔ: “Σύμπραξη ντροπής στην ΕΣΗΕΑ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε
...τα δίνει όλα στη διαπλοκή”

Προεδρείο εργοδοτών έχει πλέον ο κλάδος μας. Τα ίδια πρόσωπα Αντωνιάδου - Καπάκος, τρείς πρόθυμες κυρίες και ο αθλητικός «εντεταλμένος» του συστήματος Βαρδινογιάννη ξελασπώνουν παντού την διαπλοκή.

Στον ΕΔΟΕΑΠ δίνουν πιστοποιητικά στους ιδιοκτήτες και την Αυγή, για να ρυθμίζουν τα φέσια τους στα Ταμεία, χωρίς να πληρώνουν τον κόσμο, ώστε να εισπράξουν τις επιδοτήσεις Κρέτσου για πρωτοσέλιδα που θα λιβανίζουν την Κυβέρνηση τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Στην ΕΣΗΕΑ έχουν ξεχάσει και την λέξη απεργία, ξορκίζουν τα δεινά του δημοσιογραφικού κλάδου με λιτανείες και τις ευλογίες του Πατριάρχη και γίνεται πάρτι με χορηγίες-ξέπλυμα από βιομηχανίες και Τράπεζες για το μορφωτικό ίδρυμα και σεμινάρια.

΄Ερχονται να συνεχίσουν την κατεδάφιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων για να διοργανώνουν ΜΟΝΟ «φιλολογικό τσάι», σύμφωνα με τις υποδείξεις εργοδοτών, κυβερνητικών, καραμανλικών αρθρογράφων και άλλων χορηγών.

Και για να γίνουν αυτά σε χρόνο μηδέν, ώστε να εξοφλήσουν τα γραμμάτια, μόνο τις γεωτρήσεις του Ερντογάν δεν επικαλέστηκαν ως άλλοθι.

Στη σημερινή πρεμιέρα της θητείας του νέου ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημ. Τσαλαπάτης κατήγγειλε όλα αυτά και το συνασπισμό της συνδικαλιστικής ντροπής επισημαίνοντας ότι:

Η αποχώρησή μας από την σημερινή ψηφοφορία για την συνέχιση της συμπόρευσης Αντωνιάδου- Καπάκου και στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως και στην προηγούμενη θητεία, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή μας στις πρακτικές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που υλοποιεί αυτή η σύμπραξη.

Ήδη έχουν αρχίσει και συνεχίζονται, εκκαθαρίσεις εν λειτουργία σε εφημερίδες, στάσεις πληρωμών, περικοπές μισθών στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ στα γραφεία Τύπου. Μαζί με τις συντάξεις έρχονται και περικοπές στις επικουρήσεις και στο εφάπαξ, απολύσεις με την εργοδοτική αυθαιρεσία να κορυφώνεται σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο.

Καταψηφίζουμε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές που οδήγησαν και οδηγούν την ΕΣΗΕΑ, τον ΕΔΟΕΑΠ, την ΕΡΤ, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε δρόμο που δύσκολα έχει επιστροφή.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου