Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

** Μετά την αντικατάσταση της ηγετικής ομάδας του “‘Εθνους” ήταν αυτονόητη και η απομάκρυνση του Τ. Καλημέρη. Και μάλιστα, προ του εκλογικού αποτελέσματος, μια και έδειξε η κατάσταση που πάει το πράγμα.

** Για το Open, σας γράφαμε εδώ και καιρό για τις γκρίνιες και την έλλειψη συνέπειας. Μπήκαν υψηλοί στόχοι και από τις δύο πλευρές, δεν τους πέτυχαν και βγήκαν.

** Στον Alpha “έχει ξεσπάσει φωτιά στα αμπάρια του πλοίου” για να χρησιμοποιήσουμε και το λυρικό ύφος του Δ. Βερύκιου και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει, αν δεν την σβήσουν άμεσα.

** Είναι η πρώτη γερή διαφωνία ανάμεσα στους μετόχους.

** Το μήνυμα που εκπέμπουν οι διοίκησεις όλων των καναλιών είναι μειώστε το κόστος. Όποιος, λοιπόν, φεύγει μόνος του διότι φαντάζεται μεγαλεία στο διπλανό μαγαζί, μάλλον θα το βρει μπροστά του.

** Οι ισολογισμοί δεν βγαίνουν.

** Σε πολλούς σταθμούς το ζήτημα αυτό συνυπάρχει με την αισθητική που μεταδίδουν τα πρόσωπα. Άρα, δύο σε ένα, με την ενδεχόμενη έξοδο τους από το κανάλι.

** Για το Action 24 το οποίο καλείται από το ΕΣΡ για “αλλαγή φυσιογνωμίας προγράμματος” καταγράφονται φιλόδοξα σχέδια. Θα διεκδικήσει τώρα θεματική άδεια; Θα επιστρέψουν οι ενημερωτικές πανελλαδικής εμβέλειας.

** Γιατί, για να τιμηθεί μόνο με περιφερειακή για τον αγώνα που έδωσε “κατά του καθεστώτος”, δεν διαφαίνεται για το σταθμό που παρακολουθεί με φανατισμό με έτερος Βαγγέλης.

** Τις προάλλες την πλήρωσε ο Γ. Μπαλάφας ο οποίος εισέπραξε ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ για την κουβέντα του στην “ΕΡΤ περί 13ης σύνταξης”.

** Για τα sms του “κύριου Πρύτανη”, τα οποία εστάλησαν και σε όλα τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ δεν είδαμε καμία ανακοίνωση ούτε ενόχληση από το φορέα. Ούτε φυσικά και από την ΕΣΗΕΑ. Μήπως διότι εκείνο είναι το πρώτο πεδίο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ;

** Περιμένουμε από χθες και την αντίδραση της ΕΕΕΤ και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου.

** Σιγά, μην ασχολούμαστε τώρα με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

** Τώρα που κόπασαν τα πανηγύρια στην ΕΣΗΕΑ και έχουμε πλέον εκλεγμένα μέλη που θα συγκροτήσουν το ΔΣ, ήρθε η ώρα να λάβουμε και ορισμένες απαντήσεις.

** Ένα από τα θέματα που άφησε χωρίς να παρέμβει το ΔΣ με την προηγούμενη σύνθεσή του, ήταν το ζήτημα της on line λογοκρισίας που ασκεί μια ιστοσελίδα κατ έντολή του Facebook.

** Και μόνο η “σφραγίδα” που βάζουν στα κείμενα μετά τον “έλεγχο” που “ασκούν” παραπέμπει στις μαύρες εποχές της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, στον καιρό της Επταετίας, της Χούντας.

** Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν αυτή τη δουλειά και γιατί; Πως πληρώνονται; ‘Εχουν σύμβαση με κάποιο φορέα; Με ποια μέθοδο και διαδικασία επιλέγουν ποιο ρεπορτάζ θα “ελέγξουν”.

** Ανεξαρτήτως πολιτικών επιδιώξεων κομμάτων ή φορέων είναι ανάγκη η δημοσιογραφία, στο ελάχιστο όριο και σημείο που βρίσκεται να προστατευτεί.

** Δεν μπορεί να υπάρχει από την ΕΣΗΕΑ ανακοίνωση για την κουβέντα του Γιάννη Μπαλάφα στην ΕΡΤ περί συντάξεως και να μην αρθρώνεται λέξη για τον on line λογοκριτικό μηχανισμό!

** Εκτός και αν η ΕΣΗΕΑ έχει κάνει εκχώριση σε τρίτους τη λειτουργία των πειθαρχικών τους οργάνων, οπότε να το γνωρίζουμε και να δηλωθεί επισήμως.

** Καθώς λοιπόν, υπάρχουν και πρόσωπα που έχουν περισσότερα χρόνια στον κλάδο και έχουν δει πολλές κυβερνήσεις και πολλές περίεργες καταστάσεις, είναι η ώρα, τώρα να συζητηθεί το θέμα και να ξεκαθαρίσει η ΕΣΗΕΑ τη στάση της πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

** Θα το κάνει;
** Ένα μικρότερο Open με ενημέρωση είναι εφικτό. Αυτό είναι εν συντομία το νέο σχέδιο, μετά τις απομακρύνσεις. Και εκκρεμούν οι αποφάσεις για το “‘Εθνος”. Είμαστε μπροστά σε αποεπένδυση;

** Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως το ΕΣΡ δεν έχει αναρτήσει ακόμη στη Διαύγεια την απόφαση που επιτρέπει στον Athens Voice Radio να λειτουργεί και τον καλεί , εκ νέου, σε ακρόαση.

** Θέλει να δίνει αφορμές το ΕΣΡ;

** Οι παρατάξεις και οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ θα μας πουν -αν έχουν την ευγενή καλοσύνη- πως βρέθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των δημοσιογράφων και των λοιπών ασφαλισμένων στο φορέα, στα χέρια “του κυρίου Πρύτανη” που μας βομβάρδισε με sms.

** Ορισμένοι νεοφιλελεύθεροι δεν θέλουν τη χρηματοδότηση των οπτικοακουστικών παραγωγών από το δημόσιο. Να το πείτε παιδιά και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και δικτύων που έχουν πάρει ανάσα, με το συγκεκριμένο μέτρο.

** Πότε θα πληρώσουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών τα χρήματα που αντιστοιχούν από τη νομοθεσία για τη μετάδοση, μέσω Internet, συνδρομητικού προγράμματος.

** Μέχρι πότε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία θα κρύβει τα οικονομικά της από τη δραστηριοποίησή στην τηλεόραση; Οι επενδυτές δεν πρέπει να γνωρίζουν.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου