Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Η "Δημοσιογραφική Συνεργασία" και οι αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ

*
Δημοσιογραφική
Συνεργασία
***
*
Ανακοίνωση
της «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών
της ΕΣΗΕΑ 12-13 Ιουνίου 2019

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ), χαιρετίζει τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της στις αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ στις 12-13 Ιουνίου 2019. Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι σε όλο τον κλάδο, να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά με τη δύναμη που μας δώσατε και την εκπροσώπηση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για την οργάνωση της αντίστασης, να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα που θα συνεχίζεται αμείωτη όποια αστική κυβέρνηση και αν αναδειχτεί από τις βουλευτικές εκλογές. Για την οργάνωση του αγώνα για την κάλυψη όλων των μέχρι τώρα απωλειών των δικαιωμάτων μας, για την διεκδίκηση ικανοποίησης των αναγκών των οικογενειών μας.

Είναι κρίσιμο σήμερα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να δυναμώσει η γραμμή της διεκδίκησης, της σύγκρουσης, κόντρα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, τη λογική της «εργασιακής ειρήνης» και το χαμήλωμα των απαιτήσεων σε ότι αφορά τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες που καλλιεργούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και οι συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα τους, καθώς η ενιαία επίθεση αυτού του αντεργατικού μπλοκ εναντίον μας είναι ανελέητη.

Από αυτή τη σκοπιά, απαιτείται επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να υπάρξει οργανωμένη απάντηση. Καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική πλειοψηφία που έχει αποδείξει ότι στέκεται στην άλλη όχθη, αυτή των αφεντικών μας ιδιοκτητών ΜΜΕ και της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντά τους, ανεξάρτητα από το ποια αστική κυβέρνηση την εφαρμόζει.

Εξάλλου η κάθε κυβέρνηση "πατάει" και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα κίνημα:
  • Που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα των εργαζόμενων δημοσιογράφων, για άμεσα μέτρα ανακούφισης των οικογενειών μας και των ανέργων.
  • Που θα πατάει γερά, θα είναι ριζωμένο, στους χώρους δουλειάς, βλέποντας τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ενιαία, ανεξάρτητα από ειδικότητες, και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματά μας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Που θα συνδέει τους καθημερινούς αγώνες με την πάλη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θα σημαδεύει κατευθείαν στον πραγματικό εχθρό που είναι το κεφάλαιο και οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η εξουσία τους.
  • Που θα συνδέει άρρηκτα τον αγώνα των εργαζόμενων δημοσιογράφων, με τον αγώνα για ολόπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση του εργαζόμενου λαού, με την προβολή των προβλημάτων του και των αιτιών που τα γεννούν και τα αναπαράγουν, της πάλης του, της ανάδειξης της πολιτικής για την οριστική διέξοδο από τη σημερινή σάπια εκμεταλλευτική πραγματικότητα ώστε να ευημερούν οι εργαζόμενοι, ενάντια στη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό.
Έχουμε ανάγκη από κίνημα με αντικαπιταλιστικό-αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό:

Αυτή η κατεύθυνση μπορεί να πολλαπλασιάσει τη δύναμή μας, την αποτελεσματικότητα της πάλης μας.

Διεκδικούμε:

  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, όλα μας τα δικαιώματα. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε μορφής ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ με αυξήσεις στους μισθούς, συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, πληρωμή νυχτερινής δουλειάς, της δουλειάς Κυριακής και αργιών.
  • Κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων και κάθε μορφής «ελαστικής» σχέσης εργασίας. Να πληρωθούν τώρα όλα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα. Δεν ανεχόμαστε την εντατικοποίηση της εργασίας, την καταστρατήγηση ωραρίων, την απλήρωτη δουλειά!
  • Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας σε όλους και όσο διαρκεί η ανεργία. Να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Αναστολή πληρωμών των δανείων τους.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση της φοροληστείας, ΕΝΦΙΑ κλπ.
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια, να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και με τους συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων, σε κάθε τόπο δουλειάς, τη μάχη για την ανασύνταξη των ζωντανών δυνάμεων του κλάδου.

"Δημοσιογραφική Συνεργασία"
Ιούνιος 2019
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου