Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Η ΑΙΜ στηρίζει τον ΕΔΟΕΑΠ στο ΣτΕ

*
ΕΔΟΕΑΠ
***
*

Διεθνής αλληλεγγύη στον ΕΔΟΕΑΠ
εν όψει της δίκης στο ΣτΕ:
Ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης
Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (ΑΙΜ)


Την προστασία και τη βιωσιμότητα του του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρήσεως και Ασφαλίσεως (ΕΔΟΕΑΠ) ζητεί η Διεθνής Ένωση Αυτοδιαχειριζομένων Ταμείων (Αssociation Internationale de la Mutualite - AIΜ).

Σε ψήφισμα αλληλεγγύης που εξέδωσε εν όψει της εκδίκασης προσφυγής μερίδας εργοδοτών κατά της εισφοράς 2%.στο Συμβούλιο της Επικρατείας (24 Ιουνίου), η ΑΙΜ επισημαίνει ότι «η ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ τίθεται σε κίνδυνο και ο Οργανισμός απειλείται να κλείσει, εάν χάσει στο ΣτΕ την προσφυγή ιδιοκτητών ΜΜΕ που αρνούνται να καταβάλλουν την εισφορά 2% επί του κύκλου εργασιών τους». Υπενθυμίζει μάλιστα ότι «για την εν λόγω εισφορά είχαν συμφωνήσει, πριν από τη θέσπισή της, οι κυριότεροι εργοδοτικοί φορείς, όσο και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων», καθώς «ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε με πλειοψηφία άνω του 90% από την ελληνική Βουλή».

«Ο ΕΔΟΕΑΠ διεξάγει ένα δίκαιο αγώνα ως το ασφαλιστικό ταμείο όλων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» τονίζει η ΑΙΜ, αναφέροντας πως ο Οργανισμός αποτελεί «υπόδειγμα ασφαλιστικού παρόχου για την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, που δε λαμβάνει κοινωνικούς πόρους και ουδέποτε επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό καθ’ οιονδήποτε τρόπο» και εξηγώντας ότι τα έσοδά του «προέρχονται μόνον από τις εισφορές των εργαζομένων και την εν λόγω 2% εισφορά».

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι μέλος της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ), εταίρου και μέλους της ΑΙΜ άνω των 20 ετών. Η ΑΙΜ εκπροσωπεί 59 ομοσπονδίες-μέλη σε 29 χώρες που παρέχουν κάλυψη υγείας σε 240 εκατ. πολίτες παγκοσμίως, εκ των οποίων 200 εκατ. στην Ευρώπη.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου