Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

«Η μάχη των έξι» στην TV

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παλιοί και νέοι ιδιοκτήτες στο παιχνίδι


Σε νέα φάση εισέρχεται ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός με την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το One Channel βρίσκεται ένα βήμα προ της απόκτησης τηλεοπτικής άδειας εθνικής εμβέλειας και είναι ο έκτος σταθμός που θα διεκδικήσει μερίδιο στην τηλεοπτική αγορά, η οποία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ισχυρής πίεσης. Οι επενδύσεις στα reality games και η μικρότερη του αναμενόμενου ανταπόκριση της τηλεοπτικής αγοράς δίνουν τον τόνο.

Η συνεργασία του Star με τον Alpha, ο οποίος εξαγοράστηκε από τη Motor Oil, είναι ο βασικός πυλώνας της υπό διαμόρφωση τηλεοπτικής αγοράς. Ο ΑΝΤ1 αισιοδοξεί πως θα τερματίσει πρώτος στην κούρσα της τηλεθέασης στις ηλικίες 18 – 54, ενώ ο ΣΚΑΪ βγαίνει κερδισμένος από τη συνεργασία του με τον Ατσούν Ιλιτζαλί, έχοντας κατοχυρώσει μια θέση στον ανταγωνισμό μεταξύ των τεσσάρων πρώτων σταθμών εθνικής εμβέλειας. Το Open του Ιβάν Σαββίδη, με μεγάλες επενδύσεις, κινείται στα ποσοστά που είχε ο προκάτοχός του, το Epsilon του Φίλιππου Βρυώνη.

Με αυτά τα δεδομένα εισέρχεται στον ανταγωνισμό το One Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο ως τώρα μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα, μέσω της ιστοσελίδας του στο Internet και μέσω της συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova και Cosmote TV) σε όλη την Ελλάδα. Με την αγορά να κινείται στα 200 εκατ. ευρώ, το ερώτημα αφορά την επιβίωση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι οικονομίες κλίμακος το επόμενο διάστημα θα είναι, όπως φαίνεται, το σημείο-κλειδί, όπως και η τύχη της ταινιοθήκης του Mega, το οποίο οδεύει προς το τέλος του.

---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου