Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία η «Ναυτεμπορική»

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η εκδίκαση της αίτησης αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Προς άμεσο πλειστηριασμό, σήματα, τυπογραφείο και ακίνητα της εισηγμένης

Aίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία της «Ναυτεμπορικής» (εφημερίδα, σάιτ, τυπογραφείο), κατέθεσε η Eurobank.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες κατατέθηκε και αίτηση προληπτικών μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία από τους πιστωτές. Η εκδίκαση της αίτησης αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αφού ολοκληρωθεί η αποτίμησή τους, τα σήματα («Ναυτεμπορική», naftemporiki.gr), το τυπογραφείο και τα ακίνητα της εταιρείας θα βγουν άμεσα σε πλειστηριασμό, σε μία διαδικασία αντίστοιχη αυτής που ακολουθήθηκε σε «Πήγασο» και ΔΟΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε καταγγείλει προ μηνών τα δάνεια της «Ναυτεμπορικής» (φέρονται να υπερβαίνουν τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ σε αντίστοιχο ύψος εκτιμάται ότι ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς). Η επιχείρηση τελούσε σε καθεστώς αναστολής για διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών.

Πλέον η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να απευθύνει άμεσα ερώτημα στην εισηγμένη, ζητώντας της να σχολιάσει τις πληροφορίες, ώστε να λάβει σχετικές αποφάσεις.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου