Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ο εκλεκτός της ΝΔ για γενικός δερβέναγας στην ΕΡΤ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο εκλεκτός του Κυριάκου:
Αυτός είναι ο γνωστός δημοσιογράφος
που θα αναλάβει την ΕΡΤ με κυβέρνηση ΝΔ


Ο «Λευκός Οίκος» της ΝΔ και τα πλάνα για τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ! Ο Media Insider έχει καυτό… δεξιό ρεπορτάζ

Όλα δείχνουν ότι σε λίγες ημέρες η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση και, δη, με αυτοδυναμία. Από τις 8 του Ιούλη λοιπόν θα αρχίσουν τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση και τους νέους υπουργούς που θα αναλάβουν άμεσα καθήκοντα, μάλιστα λέγεται ότι δεν θα κλείσει καθόλου η Βουλή, πλην 15 Αυγούστου.

Πέρα από κάποια πλάνα καταργήσεων υπουργείων ή συγχωνεύσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει ένα συγκεντρωτισμό εξουσίας από μια μικρή ομάδα που θα είναι καθημερινά στις συσκέψεις στου Μαξίμου.

Μερικοί παρουσιάζουν την καινοτομία ως… βρετανικό μοντέλο και συγκεκριμένα από την οργάνωση της κυβέρνησης του Τόνι Μπλερ: το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετατρέπεται σε υπουργείο παρά τω πρωθυπουργώ, δεν θα έχει όμως ως κύρια αρμοδιότητα τα ΜΜΕ και έργα όπως σήμερα, αλλά θα αποτελεί μία μετεξέλιξη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ψηφιακή εποχή. Που και αυτό αποτελούσε μία μετεξέλιξη του ακόμη πιο παλιού υπουργείου Προεδρίας.

Πάει λοιπόν η Ψηφιακή Πολιτική, σε εξωκομματικό πρόσωπο μάλιστα και δίχως αρμοδιότητα για τα ΜΜΕ. Ο εν λόγω χώρος δεν αποκλείεται να υπαχθεί σε άλλο υπουργείο ή να δημιουργηθεί νέο. Όπως, ως λέγεται, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας που θα συσταθεί αλλά σε δεύτερο χρόνο και θα συγκροτηθεί από εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες.

Το ΕΣΑ, η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και το υπουργείο παρά τω πρωθυπουργώ, συν όποιος αναλάβει τα ΜΜΕ, δημιουργούν ένα πρωθυπουργικό… Λευκό Οίκο στου Μαξίμου.

Και για την ΕΡΤ υπάρχει ήδη πλάνο όμως. Πλάνο… λουκέτου στα περισσότερα κανάλια της, αλλά και συρρίκνωσης.

Αναβιώνει το «μαύρο» στην ΕΡΤ; Τι θα αλλάξει με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη (Vids)

Ποιος όμως προορίζεται για… γενικός, επί παντός, στο Ραδιομέγαρο; Σύμφωνα με πληροφορίες του dailymedia.gr, o Πάνος Αμυράς. Ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος είναι από το 2011 διευθυντής στον «Ελεύθερο Τύπο» κι αποτελεί τον… εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημόσια τηλεόραση…
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου