Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Η ΝΔ και οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου της ΕΡΤ

*
ΠΟΣΠΕΡΤ
***
*

Κυρανάκης (ΝΔ):
Μόνο οι μόνιμοι υπάλληλοι
της ΕΡΤ δεν κινδυνεύουν

Στις 5/6/2019 ο κ. Κυρανάκης στα πλαίσια της προβολής των θέσεων των κομμάτων εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Για την Ελλάδα”, όπου εκτός των άλλων δέχθηκε ερωτήσεις και για τους σκοπούς της Ν.Δ σχετικά με το μέλλον της ΕΡΤ αλλά και των εργαζομένων σε αυτήν, στην περίπτωση που γίνει αυτοδύναμα ή όχι κυβέρνηση.

Η απάντηση του κ. Κυρανάκη ήταν ασφαλώς ευθυγραμμισμένη με τη γραμμή που εδώ και λίγες ημέρες έχει χαράξει προεκλογικά ο αρχηγός της Ν.Δ, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, με μια όμως λεπτή αλλά ουσιαστική διαφορά μιας και έπρεπε να αναφερθεί ειδικά για τις απολύσεις στην ΕΡΤ.

Έτσι λοιπόν ο κ. Κυρανάκης, δεν επανέλαβε τη γενική τοποθέτηση του αρχηγού του, αλλά την …εξειδίκευσε δηλώνοντας ότι “δεν θα απολυθεί κανείς ΜΟΝΙΜΟΣ δημόσιος υπάλληλος”.

Όταν ο συνάδελφος δημοσιογράφος της ΕΡΤ Β. Παπαδημητρίου, παρενέβη τονίζοντας του ότι “άλλο ΜΟΝΙΜΟΣ και άλλο συμβασιούχος αορίστου χρόνου “, ο κ. Κυρανάκης συμφώνησε, αναφερόμενος στη γνωστή συνταγματική (κι όχι Μητσοτακική) προστασία των ΜΟΝΙΜΩΝ δημ. υπαλλήλων.

Λίγο πρίν απαντώντας εμφατικά δύο φορές στην ερώτηση τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, επανέλαβε ξεκάθαρα ότι είχε πεί πρόσφατα και ο αρχηγός του Κ. Μητσοτάκης, ότι “η ΕΡΤ δεν είναι ένα θέμα 2.600 εργαζομένων είναι ένα θέμα 11 εκατομμυρίων φορολογούμενων" (Πάλι δηλώθηκε αυξημένος ο αριθμός των υπάλληλων της ΕΡΤ. Τουλάχιστον δεν μίλησε για “6.000 κηφήνες” όπως είχε πεί πρόσφατα ο συνυποψήφιός του στις επερχόμενες εκλογές κ. Μπογδάνος όταν εξηγούσε στον ΣΚΑΪ γιατί είναι αναφανδόν υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ)

Όταν έγινε αναφορά σε ρεβανσιστικές συμπεριφορές, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι ρεβανσισμός είναι όταν έρχεσαι στην εξουσία και προσπαθείς να κλείσεις ιδιωτικά κανάλια τα οποία πιστεύεις ότι ήταν απέναντί σου.

Πιό κάτω ένα απόσπασμα από τις απαντήσεις – δηλώσεις του κ. Κυρανάκη και στο τέλος ¨μικρό απόσπασμα από μια συνέντευξη του κ. Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ:

https://www.youtube.com/watch?v=BKtfYr_2F_I&feature=youtu.be

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου