Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

«Τρολάρει» η Εστία!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ή, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ

Το επάγγελμα του ψυκτικού έγινε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα των ημερών. Η αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το απογείωσε. Βγήκαν στη δημοσιότητα γελοιογραφίες, μιμίδια, ατάκες –μέχρι και χιουμοριστικά κείμενα, ένα εκ των οποίων σπαρταριστό (για τον γόνο οικογένειας της Εκάλης που αποφάσισε να γίνει ψυκτικός προκαλώντας οικογενειακό δράμα). Σήμερα, όμως, έρχεται η Εστία με ένα πρώτο θέμα, με ένα θυμωμένο δημοσίευμα, να τα ξεπεράσει όλα! Φυσικά, το ρεπορτάζ της είναι σοβαρό, αλλά –συγχωρήστε μας, Μανώλη Κοττάκη– μοιάζει με τρολ! Είτε έγινε αθέλητα είτε το επιδιώξετε είναι έξυπνο και, πίσω από τη σοβαρότητά του, χαριτωμένο όπως παρουσιάζεται.

«Επιδοτήσεις εκατ. ευρώ σε... ψυκτικούς» και σε άλλους (ταπεινούς, λέμε εμείς) επαγγελματίες, γράφει στο βασικό θέμα της η παλιά, ιστορική, αλλά πολύ ανανεωμένη με φρέσκο πνεύμα εφημερίδα.

Η Εστία διευκρινίζει από την αρχή ότι «δεν έχει τίποτε να χωρίσει με την συμπαθή τάξη των ψυκτικών», αλλά έχει ζήτημα «με την Ειδική Γραμματεία Διαχειρίσεως Ταμειακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, της οποίας ηγείται η κ. Ευγενία Φωτονιάτα, σύζυγος του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκου Κουτεντάκη». Η υπηρεσία ελέγχεται, κατά την Εστία, «για το εάν ενέκρινε προγράμματα για εξωστρεφείς επιχειρήσεις ή τελικώς ενέκρινε επιχορηγήσεις σε ομοσπονδίες εργαζομένων με συνδικαλιστικά, πολιτικά και άλλα κριτήρια».

Σύμφωνα με την Εστία (και «Όσα φτάνουν στα αυτιά της») μεταξύ άλλων επιχορηγήθηκε και η Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος, μαζί με άλλους φορείς όπως είναι εκείνοι των κουρέων και κομμωτών, οι Ενώσεις ιχθυοκαλλιεργητών, ταπητοκαθαριστών και άλλοι!

Τέλειο ρεπορτάζ και τελειότερος ο τίτλος για τον οποίο δεν μας βγαίνει από το μυαλό ότι δημοσιογράφος που τον έγραφε (ο διευθυντής;) εκείνη την ώρα θα γελούσε –ή θα υπομειδιούσε... Γι αυτό, πιθανόν, από όλους τους κλάδους που αναφέρονται στο ρεπορτάζ προτάσσεται αυτός των ψυκτικών...

Όχι, δεν υπάρχουν διευκρινήσεις αν η Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος εδρεύει στο Περιστέρι.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου