Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

... διαδίκτυο - στον αγώνα μαζί, αλλά στην ασφάλιση χώρια ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απεργία: Νίκησε πάλι ο νόμος
των σάιτ και έχασαν κύρος οι Ενώσεις


Εκτέθηκαν, για μια ακόμη φορά οι συνδικαλιστικοί φορείς και όχι αναίτια - Ποια δούλεψαν, ποια απήργησαν και ποια... μισοαπήργησαν

Οι απεργίες στα ενημερωτικά Μέσα γίνονται για τις εφημερίδες, την τηλεόραση και τα ραδιόφωνα. Γνωστό και εμπεδωμένο. Οι διαδικτυακές πηγές ενημέρωσης έχουν τον δικό τους κόσμο και τις δικές τους άναρχες συμπεριφορές. Και εκείνα τα σάιτ που στο παρελθόν προσπάθησαν να πειθαρχήσουν στις συνδικαλιστικές αποφάσεις, εγκατέλειψαν την προσπάθεια βλέποντας ότι ανταγωνιστικά Μέσα είχαν διαρκή ενημέρωση και τους έπαιρναν «πελατεία».

Στην απεργία της 7ης Δεκεμβρίου το συντριπτικό ποσοστό των σάιτ λειτούργησε όπως κάθε μέρα. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις. Μια από αυτές η ιστοσελίδα των Νέων, την τελευταία ανάρτηση των οποίων βρίσκουμε λίγο πριν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης (05:47 για την ακρίβεια). Αντίθετα, το ομογάλακτο Βήμα είχε αναρτήσεις αλλά όχι στην καθημερινή πυκνότητα, ενώ με ανάλογο ρυθμό λειτούργησε η ιστοσελίδα της Καθημερινής. Ένα λεπτό πριν από τις 6 το πρωί σταμάτησε η ροή ειδήσεων και κειμένων στον Real.gr, αλλά (στο πλαίσιο της διαδικτυακού «ο καθένας κάνει ό,τι θέλει») ο αυτάδελφος Enikos.gr ήταν συνεπής στην ενημέρωση του κοινού του. Το Έθνος, το Ποντίκι, ο Ελεύθερος Τύπος κ.ά. είχαν στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις ροή πληροφοριών (το ίδιο και η Hiffington Post), αντίθετα φυσικά με το efsyn.gr που σταμάτησε τις αναρτήσεις λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Τα αθλητικά σάιτ

Τα μεγάλα αθλητικά σάιτ (gazzetta, sport-fm, sport24, contra) δεν διέκοψαν την παροχή ειδήσεων και άρθρων, αντίθετα με το sentragoal.gr που δεν ακολούθησε το ομόσταβλο ethnos.gr και όχι μόνο απήργησε, αλλά σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου είχε στη θέση τού βασικού του θέματος την αναγγελία της συμμετοχής του στην απεργία (από εκεί και η εικονογράφηση αυτής της ανάρτησης του Harddog).

Όσο τους αντιμετωπίζουν έτσι...

Για μια ακόμα φορά –και δεν θα είναι η τελευταία– τα σάιτ εξέθεσαν την ΠΟΕΣΥ και τις δημογραφικές Ενώσεις επιβάλλοντας τον δικό τους νόμο. Και αυτό θα συμβαίνει έως ότου οι συνδικαλιστικοί φορείς του Τύπου δεν κάνουν (ή δεν μπορούν να κάνουν) κάτι αποτελεσματικό για να σταματήσει η αντιμετώπιση των εργαζομένων στο διαδίκτυο με την παράλογη λογική «στον αγώνα μαζί, στην ασφάλιση χώρια».

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου