Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

... έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ανάσα για τους αγωνιζόμενους
απλήρωτους εργαζόμενους στον Όμιλο

Ειρηνοδικείο Αθηνών:
Απόφαση κόλαφος για τον ΔΟΛ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την υπ’ Αριθμ. Απόφαση 1223/2016 (ημερ. κοιν: 5/12/2016) του Ειρηνοδικείου Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων), έγινε αποδεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ομίλου επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ, των έξι απλήρωτων συναδέλφων διοικητικών.

Σημειωτέον ότι μεταξύ της ομάδας των προσφυγόντων, ήταν συνδικαλιστές μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ (Παναγιώτης Σκουτέρης) και της ΠΟΕΠΤΥΜ (Ηλίας Αργυρόπουλος), αμφότεροι εκπρόσωποι του Δικτύου Αλληλεγγύης & Παρέμβασης και ενεργά μέλη της Εργασιακής Επιτροπής των εργαζομένων στην ΑΕ ΔΟΛ.

Με εκπεφρασμένη τη διάθεση από τη διοίκηση της ΑΕ ΔΟΛ στοχοποίησης συγκεκριμένων συνδικαλιστών, ένεκα της δράσης τους, στον αγώνα υπεράσπισης των εργαζομένων και ιδιαιτέρα στο πρόσωπο του συναδέλφου Παναγιώτη Σκουτέρη.

Το μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ έχει καταθέσει αγωγές (εκδίκαση στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 5/2017) επιχειρώντας να θέσει σε δικαστική ομηρία τη συνδικαλιστική δράση με ταυτόχρονο εκφοβισμό των υπολοίπων απλήρωτων εργαζομένων.

Για πρώτη φορά στον Κλάδο, επιχειρήθηκε με εκδικητικό μένος από την εργοδοσία της ΑΕ ΔΟΛ, με την κοινοποίηση της αγωγής στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, να ανασταλεί η καταβολή του επιδόματος επίσχεσης στην επιδίωξη της οικονομικής εξόντωσης των αγωνιζομένων εργαζομένων.

Εργοδοτική πρόκληση, που ενεργοποίησε πολλές συνδικαλιστικές Ενώσεις στον Κλάδο, σε ένδειξη αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε με πρόσθετες παρεμβάσεις κατά την ακροαματική διαδικασία (9/11/2016), της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Κλάδου που παρέστησαν ήταν, από τις πανελλαδικές ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ και από τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ και ΕΤΙΤΑ.



Σύμφωνα με υπ’ Αριθμ. Απόφαση 1223/2016, γίνεται αποδεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων των απλήρωτων εργαζομένων και επιδικάζει προσωρινά, με άμεση καταβολή από την ΑΕ ΔΟΛ, δεδουλευμένων αποδοχών τεσσάρων μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016.

Ένα επιπρόσθετο υπέρ των αγωνιζόμενων εργαζομένων στοιχείο, στο σκεπτικό της ως άνω απόφασης, είναι ότι αποφαίνεται πως «…οι αιτούντες νόμιμα άσκησαν και το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας…», επιδικάζοντας δεδουλευμένες αποδοχές συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου, που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε καθεστώς επίσχεσης.

Η νομική εκπροσώπηση των συναδέλφων έγινε από το δικηγόρο Απόστολο Τσαλαπάτη, με μάρτυρες υπεράσπισης των εργαζομένων τους συναδέλφους Σταμάτη Πρωτολάτη (στέλεχος του ΔΙΚΤΥΟΥ και ιδρυτικό μέλος της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των εργαζομένων στο ΔΟΛ) και Τάσο Αναστασιάδη (πρώην εκπρόσωπος συντακτών της εφημερίδας "Το Βήμα" και μέλος της Εργασιακής Επιτροπής των εργαζομένων στο ΔΟΛ).

Όπως δήλωσαν στελέχη του "Δικτύου" ακριβές αντίγραφο της ως άνω απόφασης είναι στη διάθεση, οποιουδήποτε αγωνιζόμενου συναδέλφου στο Κλάδο.

Αντίσταση, Αξιοπρέπεια και Αλληλεγγύη
ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Ο αγώνας συνεχίζεται με όλα τα μέσα

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου