Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

... στέλεχος ΔΟΛ: «Που πας να δουλέψεις σε αυτόν τον….»

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ερωτηματικά για το βέτο
στους πρώην του ΔΟΛ


Ποια είναι τα κριτήρια και ποιοι τα έθεσαν;

Σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας για το θέμα που έθεσαν τα στελέχη του ΔΟΛ στον Β. Μαρινάκη σε σχέση με τους πρώην εργαζομένους του Οργανισμού οι οποίοι μετακόμισαν στα μίντια που ελέγχει ο εφοπλιστής. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο εφοπλιστής όταν προετοίμαζε την κίνησή του να αποκτήσει τον ΔΟΛ είχε συζητήσει αυτό το θέμα με συνεργάτες και συνομιλητές του και σκεφτόταν σοβαρά σε πρώτη τουλάχιστον φάση να κρατήσει τους πρώην εργαζομένους στον ΔΟΛ στα μίντια που εργάζονται τώρα. Αν λοιπόν αυτή είναι μια προσωπική επιθυμία και πρόθεση του Β. Μαρινάκη ΟΚ. Το αίτημα όμως από την πλευρά των στελεχών και ορισμένων εργαζομένων όπως μαθαίνουμε του ΔΟΛ προκαλεί ερωτηματικά.

Από τον ΔΟΛ το τελευταίο διάστημα έφυγαν δεκάδες εργαζόμενοι κάποιοι εκ των οποίων πήγαν σε μίντια του Β.Μαρινάκη, κάποιοι σε άλλα ΜΜΕ και κάποιοι έκαναν επίσχεση και ακόμη δεν έχουν βρει δουλειά. Με ποιό δικαίωμα θα πει οποιοσδήποτε νυν εργαζόμενος του ΔΟΛ ότι ένας συνάδελφος του που ήταν απλήρωτος επί μήνες και αποφάσισε να κάνει επίσχεση είτε για να μην εργάζεται άλλο δωρέαν είτε για να πάρει το επίδομα που μπορεί να ήταν πολύτιμο για την επιβίωση του δεν μπορεί να επιστρέψει στη θέση του τώρα που θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση; Με ποιό δικαίωμα θα πει κάποιος νυν εργαζόμενος εντός ΔΟΛ ότι ένας συνδέλφος του που βρήκε μια θέση εργασίας αλλού στην οποία ευελπιστούσε ότι θα πληρώνεται κανονικά δεν μπορεί να επιστρέψει στον ΔΟΛ αν του δοθεί η δυνατότητα και κρίνει ότι αυτό είναι καλύτερο για τον ίδιο;

Είναι γνωστό ότι κάποιοι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ αποχώρησαν εν μέσω εντάσεων με κάποια στελέχη, αλλά και συναδέλφους τους, κάποιων η αποχώρηση θεωρήθηκε για διαφόρους λόγους unfair στο τάιμινγκ, αλλά και στη μεθοδολογία που ακολούθησαν, επίσης κάποιοι από αυτούς που έφυγαν από τον ΔΟΛ συντηρούν ένα κλίμα έντασης με τους πρώην συναδέλφους τους στα social media. Επικοινωνήσαμε και με εργαζομένους από τον ΔΟΛ αλλά και με πρώην εργαζομένους του ΔΟΛ και αυτό που καταλάβαμε είναι ότι ο αριθμός των ατόμων που έφυγαν ειδικά το τελευταίο διάστημα και ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που υπάρχει δικαίως ή αδίκως θέμα έντασης, unfair και αλληλοκατηγοριών κλπ δεν ξεπερνούν τα 5-10 άτομα. Συνεπώς το να δημιουργείται ζήτημα για τόσο λίγα άτομα και να παίρνει η μπάλα και τους άλλους μάλλον δεν είναι σωστό. Επίσης από την πλευρά των πρώην εργαζομένων στον ΔΟΛ μας τέθηκε και ένα σωστό ζήτημα που το παραθέτουμε όπως ακριβώς μας το είπαν:

«Εκείνοι που θέτουν βέτο για τους πρώην εργαζομένους στον ΔΟΛ θα θέσουν βέτο και για τους νυν εργαζομένους του ΔΟΛ οι οποίοι είτε στις εφημερίδες, είτε στο ραδιόφωνο, είτε στα sites του ΔΟΛ, είτε στα social media, είτε στις ιδιωτικές συζητήσεις καθύβριζαν και κατηγορούσαν για ό,τι φαντάζεται κανείς τον Μαρινάκη; Δηλαδή κάποιος που έφυγε έστω και εν μέσω έντασης και πήγε να δουλέψει στον Μαρινάκη δεν πρέπει να επιστρέψει στη θέση του τώρα που ο Μαρινάκης πήρε τον ΔΟΛ, αλλά είναι ΟΚ να συνεχίσουν να εργάζονται στον ΔΟΛ του Μαρινάκη εκείνοι που τον καθύβριζαν, εκείνοι που κατηγορούσαν τα μίντια του, εκείνοι που έβριζαν ή ειρωνεύονταν όσους πήγαιναν να δουλέψουν στον Μαρινάκη;».
Εμείς απλά να προσθέσουμε σε αυτόν τον προβληματισμό και το εξής θέμα. Ο Μαρινάκης άκουσε με ευήκοα ώτα από ό,τι μάθαμε το αίτημα των στελεχών του ΔΟΛ για τη μη επιστροφή των πρώην εργαζομένων σε πρώτη τουλάχιστον φάση. Αν γυρίσει και τους πει ΟΚ, δεκτό το αίτημα, αλλά θα φύγουν όσοι με έβριζαν τόσο καιρό εκεί μέσα, τι θα πουν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι;

Καλό είναι λοιπόν να πέσουν οι τόνοι γενικότερα τώρα που βρέθηκε μια λύση για τον ΔΟΛ. Γιατί αν αρχίσουν οι νυν εργαζόμενοι του ΔΟΛ να λένε να μην επιστρέψει ο τάδε που έφυγε από δώ με τον τάδε κακό τρόπο ή έκανε τα τάδε κακά σχόλια, μετά θα αρχίσουν οι πρώην εργαζόμενοι του ΔΟΛ να δείχνουν στο νυν κοινό αφεντικό τους τι έγραφαν διάφοροι για αυτόν ή να του λένε ότι ο τάδε στον ΔΟΛ μου έλεγε «πού πας να δουλέψεις σε αυτόν τον….» και άκρη δεν θα βγει.

---
enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου