Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

... 3Ε Εκτυπωτική - ο αγώνας συνεχίζεται ...

*
Π.Ε.Λιθογράφων
***
*
Θετική εξέλιξη
για τους εργαζόμενους
στην 3Ε Εκτυπωτική



Ο αγώνας συνεχίζεται για την πλήρη δικαίωσή τους. 

Οι εργαζόμενοι της 3Ε Εκτυπωτικής έκλεισαν ένα χρόνο όπου αγωνίζονται και διεκδικούν μισθούς, δώρα και άλλα δεδουλευμένα, καθώς και τις αποζημιώσεις τους.
 
Αυτούς τους 12 μήνες με την καθημερινή στήριξη του Σωματείου μας και της Ομοσπονδίας άνοιξαν των αγώνα τους προς όλες τις κατευθύνσεις, εργοδοσία, υπουργεία εργασίας και παιδείας, προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Με τον αγώνα τους για πρώτη φορά δόθηκε επίδομα επίσχεσης σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ακολούθησαν μετά και οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας.


 Χωρίς να εγκλωβιστούν σε νομικό κυνηγητό δικηγόρων για να βρούνε το δίκιο τους, συνδύασαν τις νομικές ενέργειες με την οργάνωση του αγώνα. Αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης, περιφρούρησαν το εργοστάσιο 8 μήνες από μέσα και 4 μήνες από έξω. Κάνοντας συχνά γενικές Συνελεύσεις και λειτουργώντας υποδειγματικά την σωματειακή επιτροπή και την επιτροπή αλληλεγγύης  συντόνισαν τη δράση τους με άλλα εργοστάσια του κλάδου και μαζικούς φορείς της περιοχής. Οι εργαζόμενοι της 3Ε Εκτυπωτικής δεν έλειψαν από καμία κινητοποίηση κλαδική και πανεργατική με τα μπλοκ του Σωματείου και του ΠΑΜΕ.
Παρ όλη την κούραση, την ψυχολογική πίεση που έχει ένας τέτοιος μακρόχρονος αγώνας και το μεγάλο βάρος της ανεργίας,δεν τα παράτησαν. 


Αυτές τις μέρες απέτρεψαν προσπάθεια να μεταφερθεί μηχάνημα ερήμην τους και σε βάρος τους με πρόσχημα ότι έχει γίνει αλλαγή στην ιδιοκτησία λόγω χρεών σε άλλους πιστωτές.

Οι εργαζόμενοι με την στήριξη του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας, επέβαλαν διάλογο που κατέληξε σε συμφωνία και διασφαλίζει αναγνώριση χρεών απέναντι τους και τρόπους αποπληρωμής.


Ο αγώνας των συναδέλφων θα συνεχιστεί μέχρι να εξοφληθεί και το τελευταίο ευρώ που τους χρωστάει η εργοδοσία!!!
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου