Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

... γιατροί ΕΟΠΥΥ - χρηστικά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όριο αποζημιούμενων επισκέψεων
συμβεβλημένων ιατρών

Όριο αποζημιούμενων επισκέψεων σε συμβεβλημένους ιατρούςΔεν ισχύει δέσμευση αριθμού 50 ιατρικών επισκέψεων ανά εβδομάδα σε συμβεβλημένους ιατρούς. Η πραγματοποίηση των ιατρικών επισκέψεων αρχίζει από την πρώτη ημέρα κάθε μήνα έως ότου ολοκληρωθεί το πλαφόν των 200 ή 150 επισκέψεων ανά μήνα, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει κάθε γιατρός.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο συμβεβλημένος γιατρός δεν μπορεί να αρνηθεί την ιατρική επίσκεψη στα πλαίσια της σύμβασής του με τον ΕΟΠΥΥ, εφ΄ όσον δεν έχει πραγματοποιηθεί το σύνολο των 200 ή 150 ιατρικών επισκέψεων του, επικαλούμενος προγραμματισμένα μελλοντικά ραντεβού.
Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει:
Μετά από πολλές αναφορές ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν να τηρούν το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σας υπενθυμίζουμε ότι ο Οργανισμός είχε εκδώσει έγγραφο με αρ. πρωτ. 34454/3.8.12, στο οποίο αναφερόταν «Ο ΕΟΠΥΥ έχει συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς, με ανώτατο αριθμό αποζημιούμενων επισκέψεων τις 200 ή 150 ανά μήνα. Η πραγματοποίησης τους αρχίζει από την πρώτη ημέρα κάθε μήνα και είναι συνεχόμενες.»
Ως εκ τούτου, προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σας ενημερώνουμε ότι δεν ισχύει η δέσμευση του αριθμού των πενήντα (50) ιατρικών επισκέψεων ανά εβδομάδα. Η πραγματοποίηση των ιατρικών επισκέψεων αρχίζει από την πρώτη ημέρα κάθε μήνα έως ότου ολοκληρωθεί το πλαφόν.
Επισημαίνουμε ότι ο συμβεβλημένος γιατρός δεν μπορεί να αρνηθεί την ιατρική επίσκεψη στα πλαίσια της σύμβασής του με τον ΕΟΠΥΥ, εφ΄ όσον δεν έχει πραγματοποιηθεί το σύνολο των 200 ή 150 ιατρικών επισκέψεων του, επικαλούμενος προγραμματισμένα μελλοντικά ραντεβού.

---

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί κλινικών και εργαστηρίων. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2011».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου