Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

... ΕΡΤ προς ΕΣΗΕΑ: "Οι εποχές έχουν αλλάξει" ...

*
ΕΡΤ
***
*

“Σκοπιμότητες από την ΕΣΗΕΑ”
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι νέες κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ, σε στοχευμένο ωράριο, είναι προφανές ότι αποσκοπούν στην απαξίωση του προγράμματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και κάθε προσπάθειας ανανέωσης του. Είναι τουλάχιστον υποκρισία οι σημερινοί ηγήτορες της ιστορικής Ενώσεως Συντακτών να χρησιμοποιούν απροκάλυπτα το προσωπικό της ΕΡΤ για να υπηρετήσουν σκοπιμότητες ξένες προς την αποστολή τους.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι διαχρονικά. Δεν προέκυψαν τώρα. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και πολύ περισσότερο οι συνδικαλιστικοί φορείς τους.
Η διοίκηση της ΕΡΤ καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου, να μην θιγούν τα συμφέροντα του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, να προασπίσει τη δημόσια περιουσία και να αναδείξει τον επαγγελματισμό κάθε ειδικότητας εργαζομένων στην εταιρία.
Δυστυχώς, η εργασιακή ειρήνη, η δουλειά εκατοντάδων επαγγελματιών στην οπτικοακουστική παραγωγή της ΕΡΤ, η έγκυρη ενημέρωση και η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πλήττονται ανενδοίαστα με προσχεδιασμένες κινητοποιήσεις, τεχνητά αδιέξοδα, επιλεκτικές στάσεις εργασίας και συντονισμένες επιχειρήσεις χειραγώγησης των εργαζομένων από τους ίδιους τους συνδικαλιστικούς τους φορείς.
Η επαναλαμβανόμενη υποκριτική τακτική της ΕΣΗΕΑ αγγίζει πλέον την γραφικότητα και είναι κρίμα να πιστεύει κανείς ότι με τέτοιες πρακτικές μπορεί να υπηρετεί κάτι περισσότερο από αναλώσιμα συνδικαλιστικά συμφέροντα. Εκτός αν η πλήρης απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί αυτοσκοπό.
Επιπλέον, η ΕΣΗΕΑ αυτοαναιρείται, αφού από τη μια πλευρά θέλει να δείχνει ότι κόπτεται για τη μη απαξίωση και μη εκποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και από την άλλη παρεμποδίζει τη λειτουργία των στούντιο, τα οποία ως δήθεν ανενεργά επιδιώκει να τα εκμεταλλευθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο η διοίκηση της ΕΡΤ καλεί τους συνδικαλιστικούς φορείς να αναλογιστούν τις ιστορικές ευθύνες τους και να πάψουν να εμπαίζουν τα μέλη τους και την ελληνική κοινωνία με αυταρχικές αποφάσεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων. Οι εποχές έχουν αλλάξει.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

            *


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου