Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

... το Euronews και των Ελλήνων η γλώσσα ...

*
Ματίνα Παπαχριστούδη
greektv.com
***
*

Το "θαύμα"
στο Euronews Greek
και η συντακτική ομάδα του

Σε αυτή τη χώρα οι μεγάλες και μικρές διαπλοκές κάνουν θαύματα. Σήμερα ξεκίνησε η μετάδοση του Euronews Greek, ως 12η γλώσσα του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού καναλιού σε όλο τον κόσμο. Και στη χώρα μας. Μόνο όμως δορυφορικά από τη Nova γιατί στην ελεύθερη μετάδοση μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ η οποία είναι μέτοχος της εταιρείας, το Euronews συνεχίζει να μεταδίδεται στα αγγλικά. Το γιατί και το πως είναι τόσο μεγάλη ιστορία που είναι σαν να γράφεις το διήγημα της διαπλοκής μεγάλων συμφερόντων, προσωπικών συμφερόντων, πολιτικών ευθυνών και αόρατων δυνάμεων, εγχώριων και ευρωπαϊκών, ελληνικών, διακαναλικών, πολιτικών και φυσικά δημοσιογραφικών...

Στο δια ταύτα διαπιστώνεται πως η ελληνική γλώσσα μπορεί να είναι επιλογή σε όλο τον κόσμο με μια απλή αλλαγή ρυθμίσεων στους δέκτες. Στη χώρα όμως που τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους και η ΕΡΤ είναι μέτοχος του Euronews οι πολίτες δεν μπορούν να το βλέπουν στα ελληνικά! Γελοιότητα; Όχι βέβαια, ελληνική περίπτωση!

Το Euronews κυκλοφορεί ήδη και στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση http://gr.euronews.com/ όπου τα πρώτα ρεπορτάζ για την Ελλάδα έχουν δημοσιευθεί. Σύντομα το περιεχόμενο αυτό θα διατίθεται σε tablets και κινητά τηλέφωνα.

Η συντακτική ομάδα του καναλιού έπιασε ήδη δουλειά και σε αυτήν ανήκουν οι:

Σταμάτης Γιαννίσης (Mega) ο οποίος έχει και το ρόλο του ανταποκριτή του καναλιού για την Ελλάδα, Ελεάνα Ριζοπούλου, Γιώργος Αϊβαλιώτης, Σημέλα Τουχτίδου, Άκης Τάτσης, Φάιη Δουλκέρη, Γιάννης Γιανκίνης, Μάριος Ιωάννου, Μιχάλης Αραμπατζόγλου, Νικολέτα Κρητικού, Έφη Κουτσοκώστα, Νικολέτα Δρούγκα, Απόστολος Στάϊκος, Γιώργος Μητρόπουλος, Θεοδώρα Ηλιάδη, Κατερίνα Αναστασοπούλου, Πάνος Κιτσικόπουλος και ο Γιάννης Καράγιωργας για τις αθλητικές ειδήσεις. (Η συντακτική ομάδα δημοσιεύθηκε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Ποντίκι").

Ανοιχτό μένει προς το παρόν το θέμα της κάλυψης του επικεφαλής editor για το Euronews Greek. Όπως όλα δείχνουν ο Βασίλης Μπίτσης που επιλέχθηκε αρχικά δεν θα είναι στο κανάλι.

Βάζουμε κι ένα στοίχημα. Αν τελικά τοποθετηθεί επικεφαλής του Euronews Greek κάποιος δημοσιογράφος που η κυβέρνηση, δηλαδή η Ν.Δ εγκρίνει, τότε το κανάλι θα εκπέμψει στα ελληνικά και στην ελεύθερη συχνότητα της ΕΡΤ.

Το βάζουμε το στοίχημα κι ας το χάσουμε...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

 ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;


                                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου