Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

... το Euronews και ο φόβος της κυβέρνησης ...

*
Αγγέλα Νταρζάνου
***
*

Πλήρη έλεγχο
της τηλεοπτικής ενημέρωσης
προωθεί η κυβέρνηση
Παράλογο; Το Euronews στα ελληνικά μπορεί να είναι επιλογή των τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο, με μια απλή αλλαγή ρυθμίσεων στους δέκτες. Στη χώρα όμως που τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους, που η κρατική τηλεόραση ΕΡΤ είναι μέτοχος του Euronews, οι πολίτες δεν μπορούν να βλέπουν το Euronews στα ελληνικά! Παρά μόνο αν πληρώνουν συνδρομητική τηλεόραση.

Το παράλογο δεν σταματάει εδώ. Από χθές, οι πολίτες της χώρας δεν μπορούν να βλέπουν το Euronews ούτε στα αγγλικά, ούτε στα γαλλικά, όπως είχαν μέχρι τώρα τη δυνατότητα οι ντόπιοι, αλλά και οι ξένοι που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Με απόφαση της ΕΡΤ, το σήμα του ευρωπαϊκού καναλιού έπεσε.

Ο φόβος της κυβέρνησης να εκπέμψει ειδησεογραφικό πρόγραμμα ένα κανάλι το οποίο δεν ελέγχει και ούτε μπορεί να ελέγξει -παρ' ότι δεν κινείται και σε καμία... επαναστατική γραμμή- ήταν εμφανής από τον πρώτο καιρό που ανέλαβε την εξουσία, τον περασμένο Ιούνιο: Αμφισβήτησε τη συμφωνία της προηγούμενης Δοίκησης της ΕΡΤ και πρόβαλε ένα κάρο προσκόμματα, όταν το κανάλι εκπέμπει ήδη σε 11 γλώσσες σε όλο τον κόσμο και από χθες στα ελληνικά, στην Κύπρο.

Όσοι έχουν συνδρομητική τηλεόραση (Nova, της ON Telecom, του OTE) μπορούν να βλέπουν το κανάλι στα ελληνικά, αλλά και όσοι διαθέτουν δορυφορικό πιάτο, ανεξαρτήτως συνδρομής.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;


                                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου