Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

... τι κάνουν οι άνθρωποι για το "Κέρδος" ...

*
Ασύνταχτος Τύπος
***
*

Εφημερίδα Κέρδος:
Πώς ξεπουλιούνται οι αγώνες…

Με ψήφους των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Τρίμης, Δ. Κουντή), των δεξιών (Μ.Αντωνιάδου, Χ. Κυρίτσης) και του ΠΑΣΟΚ (Δ. Τσαλαπάτης, Ε. Γκίκα) η ΕΣΗΕΑ ήρε την κινητοποίηση στην εφημερίδα «Κέρδος», που είχε ξεκινήσει από τις 21 Νοεμβρίου.

Τι κι αν οι εργαζόμενοι ζητούσαν τη συνέχιση του αγώνα τους; «Αν ήμουν εργαζόμενος θα ψήφιζα υπέρ. Ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ψηφίζω κατά» δήλωσε ανερυθρίαστα στη συνέλευση ο Δ. Τρίμης.

Για την ιστορία, απεργούσαν για την εφαρμογή των ΣΣΕ (το «Κ» είναι το μοναδικό μαγαζί που ούτε ένας δημοσιογράφος και τεχνικός δέχθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση), την εφαρμογή της απόφασης του ΣΕΠΕ που καλεί την επιχείρηση να επαναφέρει τους μισθούς στα προ των μειώσεων επίπεδα, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν ακόμη και από το υπουργείο Εργασίας έγγραφο ότι ακόμη και με το μνημόνιο δεν είναι νόμιμη η μονομερής μείωση μισθών. Απεργούσαν επίσης για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων τάχθηκαν οι τρεις αριστερές παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ (Δημοσιογραφική Συνεργασία: Π. Ράμμος, Γ.Φιλιππάκης, Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι: Ν. Νταουντάκη και Ανατροπή: Μ. Λίτσης).

Μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια: Στο  site της ΕΣΗΕΑ δεν αναρτήθηκε καν η απόφαση λύσης της κινητοποίησης…
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

                                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου