Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

... όταν η Πόπη... διέγραψε τον Τσεκούρα από την ΕΣΗΕΑ !

*
zoornalistas
***
*

Πόπη Χριστοδουλίδου: Με απέλυσε
ο Τσεκούρας από το «Εθνος»
γιατί ενοχλούσα τα αφεντικά του

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ επικύρωσε ομόφωνα την πρωτόδικη ποινή της διαγραφής 1 έτους για τον διευθυντή του Μπόμπολα

(...) «H σφαγή στο Εθνος έγινε με διευθυντή τον Θανάση Τσεκούρα, τον οποίο στην δημοσιογραφική πιάτσα αποκαλούμε "killer", δηλαδή "δολοφόνο" δημοσιογράφων.

…Δεν είχε και δεν έχει το ανάστημα να παραδεχτεί πως με απέλυσε, γιατί ως συνδικαλίστρια ενοχλούσα τα αφεντικά και τον ίδιο, οι οποίοι, με απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία προχώρησαν σε μειώσεις ακόμα και των χαμηλότατων μισθών, με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

(...) Όχι, ο Θανάσης Τσεκούρας δεν είναι ο διευθυντής, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει την "βρώμικη" δουλειά των απολύσεων. Είναι ο ίδιος, που τις πρότεινε και τις προτείνει, είναι ο ίδιος αντισυνάδελφος και αποφασίζει ο ίδιος, για αυτό και συνειδητά ουδέποτε ντράπηκε.»(...)

Αυτά είχε καταθέσει μεταξύ άλλων, η Πόπη Χριστοδουλίδου στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τον διευθυντή του Εθνους Θ. Τσεκούρα που διεγράφη από τα μητρώα της Ενωσης για έναν χρόνο.

 Ο Θ. Τσεκούρας είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ζητώντας να διαγραφούν όλοι οι διευθυντές εφημερίδων, γιατί όπως είπε «στη συγκεκριμένη συγκυρία της κρίσης, όλοι έχουν αναγκαστεί να υλοποιήσουν «σκληρές» αποφάσεις με γνώμονα τη βιωσιμότητα του Μέσου που διευθύνουν...»

Μάλιστα ο διευθυντής του Εθνους ανέφερε ότι εάν διαγραφεί θα θεωρήσει ότι είναι «θύμα επιλεκτικής δίωξης, κατά παράβαση της θεμέλιας για κάθε σωματείο και ένωση αρχής της ίσης μεταχείρισης των μελών του…».

Η έφεση Τσεκούρα βέβαια απερρίφθη από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ που επικύρωσε ομόφωνα την πρωτόδικη ποινή της διαγραφής 1 έτους από τα μητρώα της Ενωσης...
---
*

ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

                                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου