Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

... ΕΣΗΕΑ - στάση εργασίας στην ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πλέον έντονο τρόπο το σχέδιο απαξίωσης της ΕΡΤ Α.Ε., το οποίο προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση, σε συνεργασία με τη διοίκησή της, η οποία προχωρεί συστηματικά στην υπονόμευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η παραχώρηση της περιουσίας της ΕΡΤ, η απόπειρα θεσμοθέτησης διαδικασιών προσλήψεων με αδιαφανή κριτήρια, τα κρούσματα χειραγώγησης, η γενίκευση της τακτικής των μικτών και εξωτερικών παραγωγών και η διατήρηση της ομηρίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που σε λίγο πρόκειται να απολυθούν, οδηγούν στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση της ΕΡΤ.

Τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας από τις 18.00 έως τις 21.00 και συνέλευση στο Αμφιθέατρο του κτηρίου της Λ. Μεσογείων 136 & Κατεχάκη, σε μια πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας με σκοπό:

  • Να καταγγελθούν οι μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης και η στάση της διοίκησης της ΕΡΤ με τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις σε βάρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
  • Να απαιτήσει διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ΕΡΤ.
  • Να υπερασπιστεί τη θεσμική λειτουργία και το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

                                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου