Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

... ανασυγκροτημένες χριστουγεννιάτικες ειδήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Λαμβάνει 8,5 εκατ. ευρώ,
χρωστάει 9,1 εκατ. ευρώ
Το ποσό των 9,11 εκατ. ευρώ εμφανίζεται να οφείλει στις ελληνικές εταιρείες παραγωγής προγράμματος το Mega, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του 9μηνου . Στα στούντιο του εξωτερικού για την προβολή ξένου προγράμματος χρωστάει 1,24 εκατ. ευρώ και για ενοίκια 6,79 εκατ. ευρώ. Έπεσαν όμως και οι «επιστροφές» σε διαφημιστές και διαφημιζόμενους. Το Mega στο 9μηνο του 2012 κατέβαλε ποσό ύψους 500 χιλ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2011. Το μεγάλο κανάλι πλήρωσε για τη χρήση των συχνοτήτων  1.337 εκατ. ευρώ, έναντι ποσού 1,681 εκατ. ευρώ.
***
Επέκταση της απεργίας

στον Alpha 989 για ακόμη 20 μέρες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ
Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη αντεργατική και παράνομη στάση της διοίκησης του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 και μετά την άρνησή της για πολλοστή φορά να παραστεί στη διαδικασία Δημοσίου Διαλόγου στον ΟΜΕΔ προχωρά στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας:20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Τρίτης 25ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Δευτέρας 14ης Ιανουαρίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα:
 1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας που απελύθησαν, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ΣΣΕ μας, ενώ επιπροσθέτως τρεις από τους απολυμένους διώκονται λόγω της ιδιότητός τους ως συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Ενώσεώς μας.
 2. Την καταβολή των δεδουλευμένων (υπόλοιπο – εξόφληση) του μηνός Οκτωβρίου 2012, του μηνός Νοεμβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς), καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Δεκεμβρίου 2012, σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική της διοίκησης του ραδιοσταθμού.
 3. Την αποχή της διοίκησης του ALPHA 98,9 από κάθε ενέργεια, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, με την χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων – δανειζόμενων ή με όποια άλλη μορφή ατόμων που δεν έχουν προσληφθεί ως ηχολήπτες στονALPHA 98,9, κατά την διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων καθώς και παρεμπόδισης εισόδου στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 και εκτέλεσης των καθηκόντων όσων εκτελούν χρέη διατιθέμενου προσωπικού ασφαλείας και για την αντιμετώπιση στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
 4. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9.
Οι διοικούντες τον ραδιοσταθμό «ALPHA 98,9» συνεχίζουν να παραπλανούν το ακροατήριο του ραδιοσταθμού με την δημιουργία της εντύπωσης ότι δεν απεργούν οι τεχνικοί καθώς η διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού παραβαίνει δικαστικές αποφάσεις, αρνούμενη την είσοδο των απεργών που εκτελούν χρέη προσωπικού ασφαλείας στον χώρο εκπομπής του συγχρόνου προγράμματος, όπου είναι και η θέση εκτέλεσης της βάρδιας ασφαλείας και παρεμποδίζει την άσκηση των καθηκόντων τους.
Εννοείται βέβαια ότι το υπουργείο εργασίας και το ΣΕΠΕ συνεχίζουν να κωφεύουν προκλητικά.
***
Κι άλλες 20 μέρες απεργίας στον Orange


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ
Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη προκλητική στάση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού «ORANGE», η οποία για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραστεί στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας : 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Τρίτης 25ηςΔεκεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Δευτέρας 14ης Ιανουαρίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ORANGE» με αιτήματα:
 1. Την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών: Μαρτίου 2012 (εξόφληση), Απριλίου 2012, Μαΐου 2012, Ιουνίου 2012, Ιουλίου 2012, Αυγούστου 2012, Σεπτεμβρίου 2012, Οκτωβρίου 2012, Νοεμβρίου 2012, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού, καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μηνός Δεκεμβρίου 2012 σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική της διοίκησης, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.
 2. Την αποχή από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας εντύπωσης στο ακροατήριο του ραδιοσταθμού ότι οι τεχνικοί δεν απεργούν, με την εκπομπή προγράμματος από σημείο άγνωστο προς εμάς και πάντως διάφορο του studioσυγχρόνου εκπομπής του ραδιοσταθμού, το οποίο είναι ηχογραφημένο, ενώ παρουσιάζεται ως ζωντανό, με προφανή σκοπό να πλήξει το κύρος της απεργίας μας. Την ώρα που από το studio συγχρόνου εκπομπής του ραδιοσταθμού εκπέμπεται απεργιακό πρόγραμμα το οποίο δεν φτάνει στα ραδιόφωνα των ακροατών του ραδιοσταθμού λόγω της παρεμβολής από την διοίκηση του ραδιοσταθμού απεργοσπαστικού προγράμματος με άγνωστο σε μας προσωπικό και σαφώς όχι από το τεχνικό προσωπικό του ραδιοσταθμού, αφού αυτό απεργεί.
 3. Την καταβολή στην Ένωσή μας των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας κατ” εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Μάρτιο 2012 μέχρι και Οκτώβριο 2012 (8 μήνες, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας) 720 ευρώ.
Σημειωτέον ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Πολιτεία, αντί να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία, συνεχίζουν, με μεγάλη επιτυχία, να λειτουργούν ως παρατηρητήριο των εργασιακών σχέσεων.
***
Είκοσι μέρες χωρίς εκπομπή και στο Κανάλι 1


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ
Το Διοικητικό Συμβούλιο, απαντώντας στην συνεχιζόμενη άρνηση της διοίκησης του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» να παραστεί στον δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ ως ορίζει ο Νόμος, προχωρά στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας: 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Τρίτης 25ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Δευτέρας 14ης Ιανουαρίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» με αιτήματα:
 1. Την καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2012, του μηνός Αυγούστου 2012, του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, του μηνός Οκτωβρίου 2012 και του μηνός Νοεμβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού, καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Δεκεμβρίου 2012 σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική της διοίκησης του ραδιοσταθμού.
 2. Την επιστροφή στην εργασία τους των έξι συναδέλφων μας τους οποίους παρανόμως και καταχρηστικώς δήλωσαν ότι: «απολύουν» εν μέσω απεργιακών μας κινητοποιήσεων κατά παράβαση του Νόμου 1264/1982, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας ΣΣΕ μας και επειδή απεργούν διεκδικώντας τα απλήρωτα δεδουλευμένα που τους χρωστά η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού, ενώ επιπροσθέτως διώκεται και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό.
 3. Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας κατ” εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Δεκέμβριο 2011 μέχρι και Οκτώβριο 2012 (11 μήνες) 924 ευρώ.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι:
 • Καλούμε τον δήμαρχο Πειραιά να σταματήσει κάθε προσπάθεια εργασιακού εξανδραποδισμού των επί πολλά έτη εργαζομένων στο Κανάλι 1.
 • Καλούμε την διοίκηση του Καναλιού 1 να αποπληρώσει αμέσως τα χρωστούμενα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων στον πολύπαθο δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά και να προσπαθήσει για την οικοδόμησή του και όχι για την αποδόμησή του.
 • Καλούμε την διοίκηση του Καναλιού 1 να σταματήσει να διαχειρίζεται και να κατακρατεί παρανόμως τις συνδρομές των μελών μας προς την ΕΤΕΡ για πάρα πολλούς μήνες.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου