Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

... η "SportDay" και ο "Nova Σπορ FM" εκβιάζουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η ιδιοκτησία της εφημ. "SportDay"
και του ρ/σ "Nova Σπορ FM"
εκβιάζει για υπογραφή ατομικών συμβάσεων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα της εργοδοσίας της εφημερίδας «SPORTDAY», καθώς και του ραδιοφωνικού σταθμού «NOVA ΣΠΟΡ FM», που με εκβιαστικό τρόπο απαιτεί από τους δημοσιογράφους να δεχθούν νέα μείωση μισθών. Για να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη αξίωση τους ζητεί να υπογράψουν εκ νέου ατομικές συμβάσεις, παραιτούμενοι από την προστασία της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.

Με τις ενέργειες αυτές η εργοδοσία επιχειρεί να δυναμιτίσει τις όποιες προοπτικές για υπογραφή νέας ΣΣΕ και κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και σωματείων.

Καλούμε τους συναδέλφους της «SPORTDAY» και του «NOVA ΣΠΟΡ FM» να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, επικαλούμενοι τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και την εργατική νομοθεσία.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις εργοδοτικές πρακτικές στην «SPORTDAY» και στον «NOVA ΣΠΟΡ FM», προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 17.00 στα Γραφεία της εφημερίδας (Δαβάκη 58, Καλλιθέα) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας «SPORTDAY» και του Ρ/Σ «NOVA ΣΠΟΡ FM», με παρουσία αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ενώσεως.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;

                                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου