Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

... "Ελευθεροτυπία", αγνώστων λοιπών στοιχείων ...

*
Financial Crimes
***
*

Η Ατομική Σύμβαση
με την εταιρία φάντασμα (μαϊμού)!

Δημοσιεύουμε την ατομική σύμβαση στην οποία καλούνται να υπογράψουν οι δημοσιογράφοι που θέλουν να δουλέψουν στην υπό... έκδοση Ελευθεροτυπία, αγνώστου προς το παρόν ιδιοκτήτη αλλά με διεύθυνση την οδό Κουμπάρη αρ. 4 στο Κολωνάκι.

Ο αγνώστων στοιχείων ιδιοκτήτης υπόσχεται "μπόνους" αν η κυκλοφορία ξεπεράσει τους στόχους, αλλά δεν λέει λέξη για τους μισθούς που θα παίρνουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι όχι σχέση δεν έχουν με τη ΣΣΕ του 2009, που υποσχόταν ο πρώην εκπρόσωπος της εφημερίδας και ορισμένα μέλη της εργασιακής επιτροπής στην τελευταία συνέλευση -συγνώμη "συνάντηση"- αλλά ένα πουλάκι μας είπε ότι μιλάμε για μισθούς της τάξης των 900 ευρώ(!).

Επιπλέον αναφέρει ότι «ο εργαζόμενος υποχρεούται να επιδεικνύει κάθε επιμέλεια στην εκτέλεση της ανατιθεμένης σ’ αυτόν υπηρεσίας, να συμμορφώνεται προς τις οδηγίες και εντολές των προϊσταμένων του, να περιφρουρεί και προάγει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του Εργοδότη και της Ελευθεροτυπίας και να αφιερώνει την πείρα και τις γνώσεις του για την ευόδωση των εργασιών του Εργοδότη».

Φυσικά λέξη για δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και τα ρέστα. Θα δοθούν αν και εφόσον. Αυτή θα είναι η νέα «αντιμνημονιακή» Ελευθεροτυπία. Τι θα έγραφε άραγε συντάκτης αν του έδειχναν τέτοιου είδους σύμβαση από κάποια άλλη μεγάλη επώνυμη επιχείρηση; Θα την κατήγγειλε μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας; Με τι αξιοπιστία, όταν καλείται να υπογράψει ατομική σύμβαση, όντως ακόμη απλήρωτος, από την «προηγούμενη» σχέση εργασίας;

Και κάτι άλλο. Στην Ελευθεροτυπία κάποτε έμπαινες με σχετική άνεση. Αναζητούσες δημοσιογράφους ή όποιον άλλο χωρίς πολλά-πολλά. Από τον «αριστεριστή» έως τον «υπουργό» αισθανόταν άνετα να επισκεφτεί τα γραφεία της εφημερίδας χωρίς «face control». Οι καιροί άλλαξαν. Κάποιος γραβατωμένος κύριος στην είσοδο ρωτά αν εργάζεσαι εδώ (στην Ελευθεροτυπία της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ή στην Ελευθεροτυπία αγνώστων λοιπών στοιχείων;).

Στα γραφεία των άλλοτε συντακτών που αναγκάστηκαν να φύγουν ή κάποιων που δεν λένε να φύγουν και ας μην έχουν προσκληθεί στο... νέο εγχείρημα ή να μη συναινούν στο να υπογράψουν…, εργάτες έχουν πιάσει δουλειά για τον μετασχηματισμό τους… Τα κομπιούτερ έχουν αποσυνδεθεί (άρα και η πνευματική εργασία χρόνων έχει «απαλλοτριωθεί» ντε φάκτο). Πόσο ηθικό (για νόμιμο στην εποχή του ελληνικού τριτοκοσμικού καπιταλισμού δεν ξέρουμε) είναι να έχεις απλήρωτους εργαζόμενους, απολυμένους χωρίς αποζημίωση και να χρησιμοποιείς τα γραφεία τους χωρίς τη θέλησή τους; Ας πήγαινε τουλάχιστον η εταιρία «Μαϊμού» κάπου αλλού να εκδώσει την… Ελευθεροτυπία και όχι στις εγκαταστάσεις της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ οι οποίες ανήκουν σε αυτούς που τους χρωστά κάτι εκατομμύρια.

Ακολουθεί η δημοσιοποίηση της «ατομικής σύμβασης». Να περιμένουμε από ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ αντιδράσεις. Μπα, το θέμα κάνει τζιζ… Οι εργαζόμενοι και κάποια νεόκοπα διευθυντικά στελέχη (αρχισυντάκτες, υπεύθυνοι τμημάτων κλπ που θέλουν να «εξυγιάνουν» το μαγαζί) θα το κάνουν γαργάρα στο όνομα του ρεαλισμού; Οι παλιοί "επαναστάτες" της Ελευθεροτυπίας θα μιλήσουν ή θα το καταπιούν;

Στις 22 Δεκεμβρίου 2011 έπαψε να κυκλοφορεί η Ελευθεροτυπία, κλείνοντας πέντε μήνες  με απλήρωτους εργαζόμενους. Τότε δημοσίευε στο πρωτοσέλιδο ότι «η Ελευθεροτυπία είναι η ψυχή των εργαζομένων της». Πουλήθηκε ωστόσο γρήγορα στο… διάβολο !!!


ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Στην Αθήνα σήμερα … Δεκεμβρίου 2012 οι συμβαλλόμενοι :

Αφενός η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «.................................... », που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κουμπάρη, αριθ. 4, με ΑΡ.Μ.Α.Ε ............................... και ΑΦΜ .......................... , Δ.Ο.Υ. ................. , νομίμως εκπροσωπούμενη για την υπογραφή του παρόντος από τον Δ/νοντα Σύμβουλό της κ. ……………… , (εφεξής αποκαλούμενη για λόγους συντομίας  «Εργοδότης»),

Αφετέρου o ……………………………..…………. του …………….. και της ………….…… που γεννήθηκε την……………., κάτοικος………………………., κάτοχος του Α.Δ.Τ. με αρ…………………………….. που εκδόθηκε την …………………από ………….. με ΑΦ.Μ ………………, (εφεξής αποκαλούμενος για χάρη συντομίας «Εργαζόμενος »)

Και

Εκ τρίτου η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μίνωος αριθ. 10-16, με ΑΡ. ΜΑΕ   2384/01/B/86/2383 και Α.Φ.Μ 094045681 Δ.Ο.Υ ΦΑΕ Αθηνών, νομίμως εκπροσωπούμενη για την υπογραφή του παρόντος από τ.. …………………………………… (εφεξής αποκαλούμενη για λόγους συντομίας «ΧΚΤ»),
δήλωσαν και συναποδέχθηκαν τα ακόλουθα:

Προοίμιο

Η ΧΚΤ, η οποία έχει ως βασική επιχειρηματική της δραστηριότητα την εκδοτική  δραστηριότητα, είναι ιδιοκτήτρια και εκδότρια της ημερήσιας πολιτικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», του περιοδικού ΈΨΙΛΟΝ, του περιοδικού GOURMET και λοιπών ενθέτων τους («τα Έντυπα»), της ιστοσελίδας www.enet.gr  («η Ιστοσελίδα») καθώς και των σχετικών σημάτων και τίτλων (τα «Σήματα»).

Η άμεση επανέκδοση και επανακυκλοφορία των Εντύπων καθώς και η άμεση επαναλειτουργία της Ιστοσελίδας είναι αναγκαία ώστε να αποτραπεί περαιτέρω απαξίωσή τους και να ανακτηθεί άλλως διατηρηθεί η αξία των τίτλων και σημάτων των Εντύπων και της Ιστοσελίδας με σκοπό τα έσοδα που θα αποφέρουν να συντελέσουν στην επιχειρούμενη προσπάθεια εξυγίανσης της ΧΚΤ και επαναλειτουργίας της σύμφωνα με σχετικό σχέδιο που έχει υποβληθεί σε πιστωτές της, τελεί δε προς αναμφισβήτητο όφελός τους καθόσον θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση ζωντανής της πιθανότητας διάσωσης της επιχείρησης.

Ο Εργοδότης έχει συνάψει με την ΧΚΤ το από 5-11-2012 ιδιωτικό συμφωνητικό (εφεξής «το Συμφωνητικό») δυνάμει του οποίου έχει αναλάβει το έργο της διαχείρισης της επανέκδοσης και επανακυκλοφορίας των Εντύπων και της επαναλειτουργίας της Ιστοσελίδας το ταχύτερο.

Ο Εργαζόμενος είχε προσληφθεί, με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου στην ΧΚΤ. Τα ατομικά στοιχεία του Εργαζόμενου (όνομα, ηλικία, εμπειρία, γλώσσες, σπουδές, οικογενειακή κατάσταση, προηγούμενο εισόδημα, χρόνια στον ίδιο εργοδότη, προϋπηρεσία, παράλληλη απασχόληση σε άλλα τυχόν ΜΜΕ ή εργοδότες, συνολικός χρόνος απασχόλησης, χρήση υπολογιστή-προγράμματα, λοιπές πληροφορίες) περιλαμβάνονται στο συνημμένο παράρτημα, το οποίο ο Εργαζόμενος συμπλήρωσε ιδιοχείρως. Για οποιαδήποτε δε αλλαγή – μεταβολή  του ο Εργαζόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τον Εργοδότη όταν αυτή η μεταβολή επέλθει.

Εν όψει των ανωτέρω και λαμβανομένου επιπρόσθετα υπόψη του γεγονότος ότι ο Εργαζόμενος συμμερίζεται τη σημασία της επιτυχούς επανέκδοσης της εφημερίδας και της μεγαλύτερης δυνατής κυκλοφορίας της με βάση τις αρχές της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας, της διατήρησης τόσο της κριτικής στάσης της προς κάθε εξουσία όσο και της ίδιας πολιτικής γραμμής που ακολουθούσε κατά την έκδοσή της, για την ίδια την ΧΚΤ και για τον ίδιο όσο αφορά την ταχύτερη δυνατή εξόφληση των προς αυτών οφειλομένων δεδουλευμένων και αποζημιώσεων και την διατήρηση της θέσεως εργασίας του συμφωνούνται και συνομολογούνται τα ακόλουθα:

1. Ο Εργαζόμενος προσλαμβάνεται από τον Εργοδότη να παρέχει τις υπηρεσίες της  δημοσιογραφικής έρευνας, σύνταξης και επιμέλειας δημοσιογραφικών άρθρων, κειμένων και εργασίας εν γένει σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή προς την Ελευθεροτυπία, τη Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το περιοδικό ΈΨΙΛΟΝ, το περιοδικό GOURMET και λοιπά ένθετά τους, το enet και άλλους τίτλους ιδιοκτησίας της ΧΚΤ, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου αρχομένη από την …  Ιανουαρίου 2013.

Ουσιώδης όρος της σύμβασης είναι ο Εργαζόμενος να παρέχει τις υπηρεσίες του ως δημοσιογράφος με βάση τις υψηλότερες δεοντολογικές Αρχές που πρέπει να διέπουν την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, με προσήλωση στις Αρχές της Ανεξαρτησίας, της Αντικειμενικότητας και της αναζήτησης της Αλήθειας για την αντικειμενικότερη δυνατή ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.

Αντικείμενο της εργασίας του Εργαζομένου είναι ...................................................................... Ειδικότητα ………………………………..

2. Ρητά συμφωνείται ότι, σε περίπτωση που η ΧΚΤ  εξυγιανθεί, η παρούσα σύμβαση θα μεταβιβασθεί στην ΧΚΤ με τη συναίνεση του Εργαζόμενου που παρέχεται με την παρούσα, η δε παρούσα σύμβαση θα λύεται αυτομάτως με μόνη υποχρέωση του Εργοδότη την εξόφληση των έως τότε οφειλομένων δεδουλευμένων από τον Εργοδότη προς τον Εργαζόμενο. Η εκ τρίτου συμβαλλόμενη ΧΚΤ υπόσχεται και εγγυάται ότι θα αναγνωρίσει τον χρόνο απασχόλησης του Εργαζόμενου στον Εργοδότη ως προϋπηρεσία που βαρύνει την ίδια.

3. Κατά ρητή συμφωνία των συμβαλλομένων, ο Εργαζόμενος προσλαμβάνεται, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε όλες τις παρούσες ή μέλλουσες εγκαταστάσεις του Εργοδότη εντός του νομού Αττικής και για όλες τις μορφές ενημέρωσης που αυτός θα διαθέτει (έντυπη, διαδικτυακή, ηλεκτρονική κλπ). Ο  Εργοδότης δικαιούται κατ’ενάσκηση του διευθυντικού του δικαιώματος να μεταθέτει  προσκαίρως ή μονίμως τον Εργαζόμενο σε άλλο τόπο παροχής εργασίας , αναλόγως των αναγκών του.
Η κατά τ’ ανωτέρω μετακίνηση, ρητώς συμφωνείται από τους συμβαλλομένους, ότι δεν αποτελεί μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

4. Οι συνολικές μικτές αποδοχές του Εργαζομένου, ανέρχονται σήμερα στο ποσόν των…………….. € μηνιαίως   και καταβάλλονται ισόποσα την 15η και την τελευταία ημέρα κάθε ημερολογιακού μήνα.
Από τις ανωτέρω αποδοχές θα παρακρατούνται οι πάσης φύσεως νόμιμες κρατήσεις και εισφορές που βαρύνουν τον Εργαζόμενο.

Ο Εργαζόμενος θα δικαιούται επιπλέον αμοιβής (bonus) ύψους ………….€ για τον ημερολογιακό μήνα - με αρχή την ημερομηνία κυκλοφορίας της εφημερίδας -  κατά τον οποίο η μέση κυκλοφορία των είκοσι έντυπων καθημερινών εκδόσεων (ή όσων ημερολογιακών καθημερινών – Δευτέρα έως Παρασκευή – περιλαμβάνει ο ημερολογιακός μήνας) θα ανέρχεται σε 30.000 φύλλα ανά μήνα και η μέση κυκλοφορία των τεσσάρων  έντυπων κυριακάτικων εκδόσεων θα ανέρχεται σε 75.000 ανά μήνα. Όταν αναπτυχθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα της κυκλοφορίας της εφημερίδας με συνδρομή (epaper) ως κυκλοφορία θα λογίζεται το άθροισμα των πωλήσεων τόσο των εντύπων όσο και των ηλεκτρονικών συνδρομών.
Η ανωτέρω εργοδοτική παροχή δεν συγκαταλέγεται στις τακτικές αποδοχές, χορηγείται από ελευθεριότητα, και είναι ελεύθερα ανακλητή. Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε άλλη παροχή τυχόν χορηγηθεί μελλοντικά χωρίς να υφίσταται συμβατική υποχρέωση προς τούτο.

5. Ο εργαζόμενος υποχρεούται να επιδεικνύει κάθε επιμέλεια στην εκτέλεση της ανατιθεμένης σ’ αυτόν υπηρεσίας, να συμμορφώνεται προς τις οδηγίες και εντολές των προϊσταμένων του, να περιφρουρεί και προάγει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του Εργοδότη και της Ελευθεροτυπίας και να αφιερώνει την πείρα και τις γνώσεις του για την ευόδωση των εργασιών του Εργοδότη σχετικά με την παροχή πλήρους, αντικειμενικής, ερευνητικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού πέρα και πάνω από κάθε, τυχόν, μετοχική, εταιρική ή προσωπική σύγκρουση συμφερόντων. Όπου, τυχόν, ο Εργαζόμενος εντοπίζει οιαδήποτε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων ή καθηκόντων δεσμεύεται να γνωστοποιεί αυτήν εγγράφως προς το διευθυντή της εφημερίδας και να απέχει από κάθε δημοσιογραφική ενασχόληση αναφορικά  με τα πρόσωπα ή τον τομέα στον οποίο αφορά η σύγκρουση. Αδιαφορία του Εργαζομένου περί την εκπλήρωση των από την παρούσα σύμβαση υποχρεώσεών του συνιστά, επίσης, σοβαρή παράβαση των υποχρεώσεων του Εργαζομένου.

6. Η διάρκεια της άδειας με αποδοχές και το επίδομα αδείας που δικαιούται ο εργαζόμενος καθορίζονται από το ν. 1346/1983 και τις λοιπές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως ισχύουν ή τυχόν τροποποιηθούν στο μέλλον.

7. Ο Εργαζόμενος, πρέπει να τηρεί την υποχρέωση πίστης.
Ειδικώτερα δε συμφωνούνται τα εξής :

Α) Ο Εργαζόμενος, υποχρεούται να τηρεί πλήρη εχεμύθεια, απαγορευομένου ρητά σ’ αυτόν να ανακοινώσει ή παραχωρήσει οποτεδήποτε, είτε κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας συμβάσεως, είτε μετά τη λήξη αυτής, σε οποιονδήποτε, οποιαδήποτε εμπιστευτική πληροφορία ή επαγγελματικό μυστικό του Εργοδότη ή πελάτη του Εργοδότη ή να χρησιμοποιεί οποιεσδήποτε εμπιστευτικές πληροφορίες ή επαγγελματικά μυστικά για ίδιον όφελος ή για λογαριασμό τρίτου.

Β) Απαγορεύεται ρητά στον Εργαζόμενο να παρέχει τις υπηρεσίες του δυνάμει οιασδήποτε συμβατικής ή μη συμφωνίας ή δέσμευσης σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ΜΜΕ ήτοι σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα οιασδήποτε εταιρικής μορφής με αντικείμενο τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο (ΜΜΕ)τα οποία θεωρούνται ανταγωνιστικά. Για την άρση οιασδήποτε αμφιβολίας ο Εργαζόμενος δηλώνει ότι απασχολείται ήδη στα ………………………………………………………….. μέσα ή ότι δεν απασχολείται σε τέτοια μέσα, ο δε Εργοδότης αποδέχεται ότι τα ανωτέρω μέσα δεν κρίνονται ως ανταγωνιστικά των ΜΜΕ που διαθέτει σήμερα ο Εργοδότης με τη ρητή συμφωνία του Εργαζομένου ότι οποιαδήποτε αποκλειστική ενημέρωση, έρευνα ή είδηση θα δίνεται από τον Εργαζόμενο κατά απόλυτη προτεραιότητα προς τον Εργοδότη.

Ρητά συμφωνείται ότι η παράβαση από τον Εργαζόμενο της ανωτέρω υπό Β υποχρέωσης αποτελεί ειδικότερα  λόγο για την καταγγελία της παρούσας από τον Εργοδότη, ο οποίος δικαιούται να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο και να ζητήσει την αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής του ζημίας, ως εύλογη αποζημίωση.

Τα μέρη συναποδέχονται και συνομολογούν με το παρόν, ότι οι ως άνω περιορισμοί είναι δίκαιοι και εύλογοι. Σε περίπτωση δε που κάποια από τις περιεχόμενες στην παράγραφο 6 συμφωνίες ή κάποιο τμήμα συμφωνίας θεωρηθεί στη συνέχεια ανίσχυρο ή άκυρο,  οι λοιπές συμφωνίες ή το υπόλοιπο τμήμα της συμφωνίας δεν θα επηρεάζονται από τα ανίσχυρα ή άκυρα τμήματα.

8.  Εάν η Σύμβαση Εργασίας Αορίστου Χρόνου καταγγελθεί από τον Εργοδότη, ο τελευταίος δικαιούται, με την επιφύλαξη των οριζόμενων στο άρθρο 5 του Νόμου 2112/1920, αποζημίωση όπως αυτή καθορίζεται  από τις διατάξεις του ν. 2112/1920, και τις διατάξεις του ν. 3198/1955, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν και τις λοιπές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως τυχόν τροποποιηθούν μελλοντικά.
Αν η Σύμβαση Εργασίας καταγγελθεί από τον Εργαζόμενο, ρητά συμφωνείται ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι προθεσμίες που προβλέπονται από τις παραπάνω διατάξεις.

9. Το ωράριο ημερήσιας απασχόλησης του εργαζομένου είναι 6,40 ώρες ημερησίως και έξι (6) ημέρες την εβδομάδα από ……………..έως……………….. . Σε περίπτωση απασχόλησης κατά την Κυριακή θα χορηγείται ρεπό αναπλήρωσης κατόπιν συμφωνίας με τον εργοδότη.

10. Ο Εργαζόμενος συμφωνεί και αποδέχεται να συμμορφώνεται προς τα ημερήσια προγράμματα εργασίας και λειτουργίας της Επιχείρησης, καθώς και προς τις εντολές που δίνονται από τον εκδότη, τον διευθυντή, τον αρχισυντάκτη και τον προϊστάμενο του τμήματός του.  Επίσης αποδέχεται να συμμορφώνεται με τις εύλογες οδηγίες και μέτρα που θα λαμβάνει ο Εργοδότης για την τήρηση στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας κατά την είσοδο και έξοδο στις εγκαταστάσεις του.

11. Αποκλειστικά αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση κάθε διαφοράς που τυχόν προκύψει από την παρούσα εργασιακή σχέση είναι τα δικαστήρια των Αθηνών, αφού προηγουμένως εξαντληθεί κάθε δυνατότητα φιλικής επίλυσης της διαφοράς.

12. Όλοι οι όροι της παρούσας σύμβασης θεωρούνται ουσιώδεις, η τροποποίηση τους δε, συντελείται και αποδεικνύεται μόνο εγγράφως, ρητώς αποκλειομένου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου.

13. Για την απόδειξη της παρούσας συμφωνίας, συντάχθηκε το παρόν σε τρία (3) πρωτότυπα που βεβαιώθηκαν και υπογράφηκαν από τους συμβαλλομένους, ο καθένας δε από τους οποίους έλαβε ένα (1).

                                                 ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ


Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΚΤ

*Σαν αύριο σταμάτησε να βγαίνει η Ελευθεροτυπία. Ας θυμηθούμε το τελευταίο της φύλλο
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=333642
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;


                                                                 *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου