Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

... Δίκτυο Αλληλεγγύης & Παρέμβασης - εκλογές ΕΠΗΕΑ ...

*
Σχολιαστής ΕΠΗΕΑ
***
*

pp

Παίζουν

τα Ρέστα Τους…

Συνάδελφοι /σες,

Σ’ ένα παρακμιακό κατήφορο, η απερχόμενη παρέα των «βολεμένων», συνεχίζει να αντιστρέφει την πραγματικότητα (βλέπε. ανακοίνωση της ΑΣΚ παράταξης του Προεδρείου – που ήταν δύο χρόνια τώρα;) με προσωπικές αναφορές, τόνους λάσπης και ύβρεων προκαλώντας για άλλη μια φορά την οργή και τον θυμό δεκάδων συναδέλφων μας, που ακροβατούν σε όρια επιβίωσης.
Επανέρχονται ως εφιάλτης, τα έργα και οι ημέρες της «συνδικαλιστικής» τους κυριαρχίας.
aa
  • Δυόμιση (2 ½) χρόνια από την λήξη των συμβάσεων και δεν έχουν καταθέσει επίσημα ούτε καν τα αιτήματα του κλάδου στις αντίστοιχες εργοδοτικές ενώσεις.
  • Σε ποιους αγώνες «σφραγίδα» αναφέρονται και τι αποτελέσματα έχουν να επιδείξουν;
  • Που ήταν, όταν οι εργοδότες με το πιστόλι στον κρόταφο εξανάγκαζαν τους συναδέλφους μας, σε ατομικούς αυτοχειριασμούς;
Η απόλυτη συνδικαλιστική εξαχρείωση. Η παρέα των βολεμένων έχει το θράσος να εγκαλεί τους εκπροσώπους του ΔΙΚΤΥΟΥ, που δεν υπέγραψαν τις μειώσεις αποδοχών στους χώρους εργασίας των:
<< …. αλήθεια πως αισθάνονται οι συνδικαλιστές …
που δεν υπέστησαν αντίστοιχες μειώσεις παριστάνοντας τους νταήδες στους εργοδότες τους;;; >>
Από την ανακοίνωση της ΑΣΚ – προεδρείου.

Όπως έπραξαν οι δικοί τους «συνδικαλιστές», που κατέθεταν ως μάρτυρες υπεράσπισης των εργοδοτών σε δίκες κατά συναδέλφων μας, τους απεργοσπάστες «συνδικαλιστές» κλπ.

Ναι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Με τον αυταρχισμό μειοψηφικών επιβολών, αγνόησαν πληθώρα αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου , απαξίωσαν και ευτέλισαν κάθε συλλογική έκφραση με αδιαφανής διαδικασίες και ερήμην της πλειοψηφίαςανέλαβαν «εργολαβίες» με γνωστά και καταγεγραμμένα τα αποτελέσματα.
Μπροστά στην ανικανότητα ακόμη και της διεκπεραίωσης των αυτονόητων, οι παρέες των «βολεμένων» αντικατέστησαν την έννοια της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, με πελατειακές σχέσεις συνδικαλισμού βιτρίνας, στη διαχείριση της εύνοιας του εκλογικού σώματος εκπαιδεύοντας εξαθλιωμένους από την κρίση συν/φους μας σε απαράδεκτες αντανακλαστικές συμπεριφορές, στο μιθριδατισμό και συνδικαλιστικής εξαχρείωσης.

g
Ίδια η πολιτική τέτοιων «ηγεσιών».
Ίδια και η ηθική της πολιτικής τους.
Επανέρχονται ξανά και ξανά στην μνήμη όλων μας η απραξίες και οι γονυκλισίες της παρέας των «βολεμένων» και οι άθλιες διαμεσολαβήσεις τους, με τις εκάστοτε συστημικές «ολιγαρχίες» νύχτες από τις πίσω πόρτες – ερήμην μας, όπως αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση, που μας οδήγησαν στο τέλμα και στη παρακμή.
Με τέτοιες παρέες «βολεμένων» ως ηγεσίες, είχαμε παραδοθεί άνευ όρων πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος.
Με αλλεπάλληλες τακτικές ήττες σε όλο το χρόνο της κυριαρχίας τους, που τείνουν πλέον τα τραγικά αποτελέσματα που παράγουν να διαμορφώσουν τους όρους της παγίωσης.

Σ’ ένα σύστημα που καταρρέει παράγει σκάνδαλα και δυσωδία, αυτό που θα τους διαδεχτεί ..
  • είναι αδύνατο να είναι χειρότερο από την ανυποληψία.
  • αδύνατο να συναγωνιστεί το θράσος, την ανικανότητα, την αλαζονεία, τη φαυλότητα και τον αριβισμό.
Ταυτοτικά χαρακτηριστικά σήψης.
Το απόλυτο τίποτα, το μηδέν κάτι σαν τη τρύπα της γραβιέρας, που αναζητούν εναγωνίως σε υπόγειες διαδρομές τρωκτικά, που έχασαν το αζιμούθιό τους.
Συνδικαλιστικές επιλογές που ταιριάζουν σε «τυχοδιώχτες» που παίζουν τα… ρέστα τους!!

Συνάδελφοι /σες

από την επιλογή μας στις 19,20 και 21 Δεκέμβρη/2012 θα εξαρτηθεί εάν θα.. απαλλαγούμε από εφιάλτες και σκιές του παρελθόντος.
Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και στους αγώνες μας – αγνοήστε τις προκλήσεις.

Συνάδελφοι /σες

ψηλά το κεφάλι ο συλλογικός μας αγώνας έχει πλέον βάσιμες ελπίδες ανατροπής.
Δεκέμβρης 2012
Η Συντονιστική Γραμματεία του
Δικτύου Αλληλεγγύης &Παρέμβασης
στην ΕΠΗΕΑ.
---
*

ΕΤΗΠΤΑ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ : Γιατί δύο σωματεία;


                                                                 * 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου