Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

... απ' τη "SportDay" στον ρ/σ "Nitro" και μη χειρότερα ...

*
Τυπολογίες
***
*

Νέες απολύσεις στη “SportDay”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αυθαιρεσία και την αναλγησία της εργοδοσίας της εφημ. «SPORTDAY», η οποία συνεχίζει να τρομοκρατεί και να απολύει τους εργαζόμενους. Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς ήταν η απόλυση ακόμη και του ίδιου του εργασιακού εκπροσώπου των δημοσιογράφων την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, ο οποίος απολύθηκε μαζί με άλλους τρεις δημοσιογράφους.
Οι απολύσεις αυτές, όπως και οι προηγούμενες, δεν έχουν καμία εξήγηση. Απολύονται συνάδελφοι, οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση των αποδοχών τους. Ταυτόχρονα, οι απολύσεις λειτουργούν ως μέσο «παραδειγματισμού» των υπολοίπων εργαζομένων. Έτσι επιδιώκουν να υπάρχουν εργαζόμενοι, οι οποίοι θα εργάζονται με μισθούς πείνας φοβισμένοι, ότι επίκειται η απόλυσή τους και για το λόγο αυτό πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε.
Το Δ.Σ. καταδικάζει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, στις οποίες προχώρησε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «SPORTDAY». Ζητούμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Δηλώνουμε προς την ιδιοκτησία της εφημερίδας «SPORTDAY» ότι θα αγωνιστούμε για την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας και θα υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους με κάθε νόμιμο μέσο.
***
Απεργία 20 ημερών στον "Nitro"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΤΕΡ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ απαντώντας στην άρνηση διαλόγου μέσω του ΟΜΕΔ της διοίκησης του ραδιοσταθμού «NITRO» για τις καθυστερήσεις πληρωμών των δεδουλευμένων, αποφάσισε την προκήρυξη: 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Τρίτης 25ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Δευτέρας 14ης Ιανουαρίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «NITRO» με αιτήματα:
1. Την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Ιουλίου 2012, Αυγούστου2012, Σεπτεμβρίου 2012, Οκτωβρίου 2012 και Νοεμβρίου 2012, καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Δεκεμβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.
2. Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας κατ” εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Νοέμβριο 2011 μέχρι και Νοέμβριο 2012 (12 μήνες, δώρο Χριστουγέννων 2011, δώρο Πάσχα 2012, επίδομα αδείας 2012) 1080 ευρώ.
Καλούμε την Διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να αφήσουν τον ρόλο του παρατηρητή και να παρέμβουν, ώστε να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου