Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

... το ΕΣΡ έδωσε συγχωροχάρτι στον ΑΝΤ1 !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η "δημοσιογραφική άποψη"
του Ρογκάκου, της Χούκλη και των άλλων παιδιών
Στο αρχείο
η καταστροφολογία του ΑΝΤ1
για τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις ευρωεκλογές!

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέρριψε την καταγγελία που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, που πριν από τις ευρωεκλογές εξέπεμπε τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβερνητικής ατζέντας, παρουσιάζοντάς τα ως «δημοσιογραφική άποψη».

Η πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ αθώωσε το κανάλι, με επιχείρημα ότι δεν παρεμβαίνει στη δημοσιογραφική επιλογή των θεμάτων και ότι εκφραζόταν «δημοσιογραφική άποψη».

Τα ίδια μέλη του ΕΣΡ τιμώρησαν περισσότερες από μία φορές το ραδιόφωνο του Real αλλά και το Star (πρόστιμο 30.000 ευρώ) επειδή ο Νίκος Χατζηνικολάου τη βραδιά των εκλογών ήρθε σε κόντρα με καλεσμένο πολιτικό, τον Νότη Μαριά, ο οποίος αποχώρησε από την εκπομπή. Σε πληθώρα αποφάσεων του ΕΣΡ, το οποίο διατηρείται στη «ζωή» από τη συγκυβέρνηση κατά παράβαση του Συντάγματος, αφού δεν έχει προχωρήσει σε αλλαγή της σύνθεσής του, διαπιστώνεται πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Η πολιτική αυτή ισχύει για όλες τις αποφάσεις του, αλλά κορυφώνεται όταν αφορά παρέμβαση σε ενημερωτικά προγράμματα. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Το ΕΣΡ αθώωσε το Mega όταν συνέδεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλο με τη βομβιστική επίθεση στο «Mall», τιμώρησε όμως τον Real FM για αναφορές της «Ελληνοφρένειας» σε πολιτικά πρόσωπα. Το επιχείρημα ήταν και στις δύο περιπτώσεις η «τήρηση της δεοντολογίας». Στο μεν Mega τηρήθηκε η δεοντολογία επειδή η άποψη που εκφράστηκε ήταν «κυβερνητική ανακοίνωση», στον δε Real δεν τηρήθηκε, κατά το ΕΣΡ, επειδή ήταν άποψη των παρουσιαστών κατά πολιτικών προσώπων σε σατιρική εκπομπή. Αλλά το επιχείρημα της δημοσιογραφικής άποψης στην περίπτωση του ΑΝΤ1 χρησιμοποιήθηκε διαφορετικά, για να αθωώσει το κανάλι, που για δέκα λεπτά εξηγούσε ποιες καταστροφές θα έρθουν στη χώρα αν ψηφισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στην περίπτωση του ΑΝΤ1 επιπλέον η πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ απέρριψε ακόμη και την εισήγηση της ειδικής νομικού του Συμβουλίου, η οποία αναφέροντας τους ισχύοντες νόμους κατέληγε στο συμπέρασμα πως παραβιάστηκε η δεοντολογία!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου