Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

... η ΕΡΤ πληρώνει "ενοικιαζόμενους" της ΝΕΡΙΤ !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η νέα ανανέωση συμβάσεων

στους «ενοικιαζόμενους» της ΝΕΡΙΤ

Μέχρι πότε θα πληρώνει ο ειδικός λογαριασμός της περιουσίας της ΕΡΤ τους «ενοικιαζόμενους» συμβασιούχους του υπουργείου Οικονομικών στη ΝΕΡΙΤ;

Στο ερώτημα αυτό δεν απαντάει κανείς επίσημα. Η Αφροδίτη Γουγά υπέγραψε στις 30 Οκτωβρίου μία ακόμη ανανέωση συμβάσεων για 473 άτομα της ΔΤ όλων των ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και 66 δημοσιογράφοι. Πρακτικά, πρόκειται για την τελευταία ανανέωση συμβάσεων που δικαιούνται οι «ενοικιαζόμενοι» της ΝΕΡΙΤ.

Ωστόσο, διαβάζοντας κανείς τα ονόματα των 66 δημοσιογράφων, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώνονται, ανάλογα με τη λήξη της προηγούμενης σύμβασής τους, από 19 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου, διαπιστώνει πως περιλαμβάνονται και ονόματα νέων συμβασιούχων. Δημοσιογράφοι, δηλαδή, που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην πρώτη λίστα συμβασιούχων, του Σεπτεμβρίου του 2013.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το υπουργείο Οικονομικών και η ΔΤ θα συνεχίσουν με τα λεφτά της ΕΡΤ να απασχολούν συμβασιούχους στη ΔΤ, τους οποίους θα δανείζουν ως «ενοικιαζόμενους» στη ΝΕΡΙΤ! Μόλις δέκα ημέρες πριν, στις 20 Οκτωβρίου, η ειδική διαχειρίστρια είχε υπογράψει την ανανέωση συμβάσεων για 100 και πλέον δημοσιογράφους αλλά και για 100 ακόμη άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των συμβασιούχων στη ΔΤ που παρέχουν εργασία ως «ενοικιαζόμενοι» στη ΝΕΡΙΤ δεν είναι γνωστός. Και με τη μέθοδο των συνεχών συμβάσεων η φάμπρικα στο υπουργείο Οικονομικών μπορεί να συνεχίζεται για χρόνια ολόκληρα.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου