Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

... Δικαιοσύνη: Πληρώστε κ. Μπακατσέλο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέο, ισχυρό χαστούκι
στον αφερέγγυο Αλ. Μπακατσέλο

Νέο, ηχηρό χαστούκι στον εκδότη του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρο Κ. Μπακατσέλο, δίνει η Δικαιοσύνη, καθώς τον επαναφέρει στην τροχιά της νομιμότητας και τον υποχρεώνει να αποδώσει αμέσως όσους μισθούς παρανόμως παρακρατεί.

Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με νέα απόφασή του ζητεί από τον εκδότη και βιομήχανο να καταβάλει χωρίς άλλη καθυστέρηση σε 4 δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, το συνολικό ποσό των 25.000 €. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε δεδουλευμένες αποδοχές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2014, αλλά και σε μελλοντικές αποδοχές για το μήνα Νοέμβριο, ο οποίος ακόμη δεν έχει λήξει.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι προσέφυγαν κατά της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, της εταιρίας που διοικεί ο κ. Αλ. Μπακατσέλος και η οποία εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Ζήτησαν δε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να τους επιδικαστούν προσωρινά οι μισθοί που δεν είχαν λάβει από τον Ιούλιο και εξής. Το δικαστήριο όχι μόνον έκανε δεκτό το αίτημά τους, αλλά επιδίκασε σ΄ αυτούς και προληπτικά αποδοχές που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμες, απορρίπτοντας σχεδόν όλες τις ενστάσεις του δικηγόρου της εταιρίας και γενικού διευθυντή, Παντελή Χαλβατζάκη.

Σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν 8189 απόφαση, που εκδόθηκε στις 20 Νοεμβρίου και καθαρογράφηκε χτες, Δευτέρα, το Ειρηνοδικείο αναγνωρίζει ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση για την προσωρινή επιδίκαση μισθών, όπως υποστήριζαν οι 4 δημοσιογράφοι, και αποφαίνεται ότι «…εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, οι αιτούντες, που είναι όλοι τους οικογενειάρχες και γονείς ανήλικων παιδιών, αντιμετώπισαν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα και αναγκάστηκαν να προσφύγουν σε δανεισμό από συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις βιοτικές τους ανάγκες». Το δικαστήριο σημειώνει επίσης ότι οι 3 από τους 4 εργαζόμενους βρίσκονται σε δυσχερή θέση, επειδή προσπαθούν να εξυπηρετήσουν στεγαστικά δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας.

Συνεπώς, κρίνει ότι πρέπει να επιδικαστούν προσωρινά όλες οι οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους, «…καθώς επίσης θα πρέπει να τους επιδικασθεί προσωρινώς και μέρος των καθαρών αποδοχών τους του μηνός Νοεμβρίου 2014, που πιθανολογείται η εξακολούθηση της εργασιακής τους σχέσης (…), καθώς με τον τρόπο αυτόν επιδιώκεται η συντήρησή τους για τον παρόντα χρόνο». Η καταβολή αυτών των τελευταίων αποδοχών θα πρέπει να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου (...) Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου