Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

... από τον Χάρη στον Αλέξανδρο - παντού τα ίδια ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Το ίδιο έργο παίζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

120 ημέρες χωρίς μισθό,
άλλες 48 ώρες σε απεργιακό πυρετό



Μειώσεις αποδοχών έως 30%, παρακράτηση μισθών έως 4 μήνες, εκ περιτροπής εργασία επί 3 ημέρες την εβδομάδα. Καταπάτηση συμφωνιών, συνεχή ψεύδη και έωλες υποσχέσεις. Βαθιά περιφρόνηση της εργασίας και προκλητική αδιαφορία για τις ανάγκες του προσωπικού.

Αυτές οι συνθήκες υπαγορεύουν την καθημερινότητα των 125 εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» και του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» και διαμορφώνουν το περιβάλλον έκδοσης των δύο μεγαλύτερων εφημερίδων της Βόρειας Ελλάδας.

Παρά ταύτα, οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί Τύπου και οι διοικητικοί υπάλληλοι της εκδοτικής εταιρίας συνεχίζουν να προσφέρουν με τον ίδιο ρυθμό τις υπηρεσίες τους. Υπακούοντας στην απόλυτη ανάγκη να εργαστούν, για να βιοποριστούν, εξακολουθούν να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εξασφαλίσουν τα απολύτως αναγκαία, για να θρέψουν τις οικογένειες τους. Εκατόν είκοσι ημέρες χωρίς ένα ευρώ στραγγαλίζουν την αξιοπρέπεια και στοιχειώνουν τις ημερήσιες υποχρεώσεις όχι μόνο των 125 μισθωτών του «Αγγελιοφόρου», αλλά και όλων εκείνων των ατόμων που εξαρτώνται οικονομικά απ΄ αυτούς.

Αυτάρεσκη επίδειξη

Την ίδια ώρα, ο εκδότης και βιομήχανος Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος ευφραίνεται με προκλητικό τρόπο από τα θεάματα του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη, και επιδεικνύει αυτάρεσκα την εφημερίδα των απλήρωτων εργαζομένων του στους πολιτικούς φίλους του στη Χαλκιδική και στους επιχειρηματικούς συνεργάτες του στην Αθήνα...

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου