Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

... συμπαράσταση στην ΕΤΕΡ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συμπαράσταση στην ΕΤΕΡ


Εργαζόμενοι
στα Πρακτορεία Τύπου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ της ΕΤΕΡ

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, καταγγέλλουμε την επιλογή της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής από τα εργατικά σωματεία στον ΟΜΕΔ. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να βρίσκεται στον αέρα η διαιτητική απόφαση που αφορά τους συναδέλφους της ΕΤΕΡ, στους οποίους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.

Είναι επιλογή που στοχεύει στην πλήρη κατάργηση και του τελευταίου οχυρού, σε ότι αφορά μισθούς και εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων, των Συλλογικών Συμβάσεων. Είναι επιλογή που υπαγορεύει η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, με στόχο την διαφύλαξη και ενίσχυση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του μεγάλου Κεφαλαίου.

Μόνη απάντηση ο ταξικός αγώνας, σκαλοπάτι του οποίου αποτελεί η πανεργατική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, στην οποία καλούμαστε όλοι να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
(Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων)

Η Κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη
μόνο όταν οι αποφάσεις
εξυπηρετούν τους εργοδότες!!!

Η απόφαση Διαιτησίας του ΟΜΕΔ στις 3/9 για τους τεχνικούς ραδιοφωνίας, μέλη της ΕΤΕΡ, που στην πράξη καταργούσε τον θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό πείνας και άλλα αντεργατικά μέτρα (νομοθετημένα ή όχι), που οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια στο όνομα της οικονομικής κρίσης, έδωσε το έναυσμα και την προσδοκία ότι τα συνδικάτα μπορούν να ξαναέχουν συμβάσεις!!

Αυτό δεν μπορούσαν να το αφήσουν αναπάντητο εργοδότες και κυβέρνηση.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ) αντέδρασε χρησιμοποιώντας τα όπλα που η κυβέρνηση δημιούργησε με τον αντιδημοκρατικό αντεργατικό νόμο 4303/2014 και επέβαλε αναστολή της Δ.Α. της ΕΤΕΡ.

Απέδειξε έτσι ότι όχι μόνο η κυβέρνηση δε συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΣΤΕ, αλλά με το νέο νομοθετικό της τερατούργημα, δίνεται η δυνατότητα να πλήττονται οι διαιτητικές αποφάσεις όταν δεν αρέσουν στους εργοδότες και είναι έμμεση κατάργηση του θεσμού του ΟΜΕΔ.

Ο ουσιαστικός αγώνας που δίνει η ΕΤΕΡ απέναντι στην ΕΙΙΡΑ και την κυβέρνηση, δεν αφορά μόνο τους τεχνικούς ραδιοφώνου. Μας αφορά όλους και όλοι μαζί πρέπει να τους σταματήσουμε.

Όλοι στο πλευρό της ΕΤΕΡ.

Συντονισμένη εργατική δράση απέναντι στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε.

Κανένας μόνος του.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Μ.Ε.Ι.Σ
---
ΕΠΗΕΑ
(Ενωση Προσωπικού
Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών)
Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους τεχνικούς του ραδιοφώνου και στη διοίκηση της ΕΤΕΡ καταδικάζοντας την, κατά παραγγελία των μιντιαρχών, πρωτοβουλία της κυβέρνησης για παρέμβαση στις διαδικασίες του ΟΜΕΔ, με την οποία επιχειρείται να μην εφαρμοστεί η Διαιτητική Απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), που εξεδόθη την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014, για τους εργαζόμενους της ΕΤΕΡ.Οι αποφάσεις αυτές μας επαναφέρουν σε αλήστου μνήμης εποχές και είναι χρέος μας να αντισταθούμε αγωνιστικά και μαχητικά στην ολοένα και περισσότερο εντεινόμενη υπονόμευση που προωθείται για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Μάρκος Γκανάς       Δημήτριος Πίππας
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου