Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

... ΝΕΡΙΤ - "κλοπή" 99 εκατ. ευρώ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανταποδοτικό τέλος 190 εκατ. ευρώ,
έσοδα για την τηλεόραση 91 εκατ. ευρώ!
γράφημα: Ελένη Ηλιοπούλου
Την απευθείας «κλοπή» 99 εκατ. ευρώ από την τσέπη των Ελλήνων πολιτών αποδέχεται η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και το διορισμένο Εποπτικό Συμβούλιό της με την παραδοχή στον προϋπολογισμό του στρατηγικού σχεδίου για την πενταετία 2014 - 2019 ότι θα έχει έσοδα από το ανταποδοτικό ύψους 91 εκατ. ευρώ. Το ανταποδοτικό τέλος, που επιβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2014 με απόφαση του υφυπουργού Παντελή Καψή, δεν δίνεται για τη λειτουργία της τηλεόρασης, αλλά κατευθύνεται απευθείας στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, χωρίς καμία θεσμική κάλυψη ή ψήφιση νόμου. Στη ΝΕΡΙΤ δίνονται τα 91 από τα 190 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το στρατηγικό σχέδιο της πενταετίας συζητήθηκε στο Εποπτικό Συμβούλιο και περιλαμβάνει και τους αναθεωρημένους προϋπολογισμούς της πενταετίας, από τους οποίους προκύπτουν αποκλίσεις! Η ευχή που αναγράφεται στο σχέδιο είναι πως «ελπίζεται ότι σταδιακά θα αποδεσμευθεί το ανταποδοτικό τέλος και θα αποδοθεί στη ΝΕΡΙΤ».

Το σχέδιο χωρίζεται σε τρία κεφάλαια, που αφορούν τη γενική ανάπτυξη της ΝΕΡΙΤ, τα αναγκαία Μέσα και το κόστος των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Γίνεται επίσης η παραδοχή ότι το επιχειρησιακό σχέδιο μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο από το ΔΣ της εταιρείας. Η διοίκηση εύχεται πως εντός του 2015 η ΝΕΡΙΤ θα μπορέσει να έχει σε λειτουργία δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και έναν δορυφορικό, όπως και τέσσερα ραδιοφωνικά προγράμματα, εκ των οποίων τα τρία πανελλαδικά, και ένα ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να αναπτύξει πλήρως το σάιτ της.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου