Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

... εργαζόμενοι στα ΜΜΕ - δημόσια ή ιδιωτική ασφάλιση;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α": ... η συγκυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου έχει επιλέξει (σύμφωνα με τις ιδεολογικο-πολιτικές της σταθερές) να δώσει στους ιδιώτες ό,τι έχει αποκτηθεί με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων και αφορά στη δημόσια, κοινωνική ασφάλιση ... στη σημερινή συγκυρία η ύπαρξη στο χώρο των ΜΜΕ Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΕΔΟΕΑΠ - ΤΕΑΣ) δημιουργεί - εκ των πραγμάτων - την αίσθηση ότι λειτουργούν ως οιονεί δούρειοι ίπποι αυτών των συγκυβερνητικών επιλογών ... ως εκ τούτου εκτιμάμε ότι οι "μέτοχοι" αυτών των ΝΠΙΔ θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν ... όσο ακόμη υπάρχει χρόνος για συνδικαλιστική απόκρουση αυτής της ληστρικής επίθεσης ...

Τέσσερις (4) Ενώσεις απορρίπτουν
το κυβερνητικό εκβιαστικό δίλημμα:
Δημόσια ή Ιδιωτική ασφάλιση


Προστασία και υπεράσπιση
των Δημοσίων Ασφαλιστικών Ταμείων μας 
και της περιουσίας τους

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις (ΕΤΗΠΤΑ, ΠΕΛ, ΕΣΠΗΤ, ΕΦΕ), που εκπροσωπούν
τους εργαζομένους στην Β΄ και Γ΄ Διεύθυνση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, αποκρούουμε το
εκβιαστικό δίλημμα που επιχειρεί να επιβάλλει νομοθετικά η Κυβέρνηση
υπακούοντας σε μνημονιακές υποχρεώσεις που στόχο έχουν την εξάρθρωση της
δημόσιας κύριας και επικουρικής ασφάλισης και των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Στην πολιτική αυτή εντάσσεται το δίλημμα υπαγωγής είτε στο Ενιαίο Ταμείο
Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) είτε η περιπέτεια της μετατροπής ενός δημοσίου
συστήματος επικουρικής ασφάλισης με θεσμοθετημένους πόρους και πλεονασματικά αποθεματικά σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), ρύθμιση η οποία αφορά και τους κλάδους επικούρησης του ΤΑΙΣΥΤ (Β΄ Διεύθυνση) και του ΤΑΤΤΑ (Γ’ Διεύθυνση)

Επισημαίνεται ακόμη ότι, τα επαγγελματικά Ταμεία, που είναι η άλλη όψη της ιδιωτικής ασφάλισης, δεν λαμβάνουν κρατική στήριξη, δεν εξασφαλίζουν εγγυημένες αποδόσεις, ούτε διασφαλίζουν σταθερούς πόρους, σε μια εποχή μάλιστα που οι εργοδότες δεν καταβάλλουν -στην πλειοψηφία τους- τις νόμιμες υποχρεωτικές εισφορές, ούτε καν στα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι Ενώσεις αποκρούοντας τα σχέδια αυτά και μη υποκύπτοντας στους διλημματικούς εκβιασμούς τους, ζητούν:
  • Την ένταξη όλων των κατηγοριών εργαζομένων απασχολούμενων σήμερα υπό οποιοδήποτε ψευδεπίγραφο νομικό καθεστώς ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας ενιαία στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως ΕΝΙΑΙΟ Ταμείο όλων των ασφαλισμένων χωρίς όρους που ευνοούν αποκλεισμούς και κατακερματισμό φορέων ασφαλιστικής κάλυψης.
  • Την άμεση ασφαλιστική κάλυψη όλων των συναδέλφων, που έχουν μείνει ανασφάλιστοι λόγω της απώλειας της εργασίας τους και είναι ή παραμένουν άνεργοι.
  • Τη διασφάλιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε όλους τους ασφαλισμένους, χωρίς περικοπές σε δαπάνες για την υγεία.
  • Την πλήρη και ισότιμη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στο διαδίκτυο και συνολικά στα ΜΜΕ που δεν είναι μισθωτοί ή καλύπτονται σήμερα από άλλα Ταμεία.
  • Τη διασφάλιση αξιοπρεπών κύριων και επικουρικών συντάξεων
Επίσης απαιτούν:
  • Τη σταθερή διεκδίκηση από την κυβέρνηση της επιστροφής όλων των περιουσιακών στοιχείων που έχουν δημευτεί. 
  • Τη σταθερή και διαρκή διασφάλιση των πόρων
  • Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την καταγραφή και είσπραξη των οφειλόμενων εργοδοτικών εισφορών και τη δημόσια καταγγελία όσων εξ αυτών εισφοροδιαφεύγουν
  • Το να πληρώσουν το κόστος για τα ελλείμματα των Ταμείων το κράτος και οι εργοδότες, που ευθύνονται για τα κουρέματα των αποθεματικών (PSI), τις απολύσεις και τη δραματική μείωση των εσόδων τους.
Στη συνέχεια και αφού συμφωνήσουν όλες οι Ενώσεις θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί άμεσα το πλαίσιο διεκδίκησης και δράσης, διότι η κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου