Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

... Αλ. Μπακατσέλος: αν δεν φύγουν 45 το κλείνω ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Αγγελιοφόρος»: βίαιο κλείσιμο,
εάν δε φύγουν 45 εργαζόμενοι



«Θέλω να φύγουν 40 ή 45 άτομα οικειοθελώς, με τον όρο πως θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους σε διάστημα από 1 έως 5 χρόνια. Εάν όμως δε συμφωνήσουν να αποχωρήσουν, τότε θα οδηγηθούμε σε βίαιο κλείσιμο στο τέλος Δεκεμβρίου με οδυνηρές συνέπειες για όλους», γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του εκδοτικού συγκροτήματος του «Αγγελιοφόρου» κατά τη διαδικασία της ακρόασης στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Αθήνα.

Ο γενικός διευθυντής της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, Παντελής Χαλβατζάκης, δικηγόρος κατ΄ επάγγελμα και νομικός σύμβουλος διαφόρων εταιριών, ενημέρωσε αργά προχτές, Τρίτη, το απόγευμα τον εξουσιοδοτημένο συμφιλιωτή του εν λόγω υπουργείου για το «σχέδιο διάσωσης» που έχει επεξεργαστεί η εργοδοσία των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Όπως ισχυρίστηκε, πρόκειται για σχέδιο αναδιάρθρωσης της εκδοτικής επιχείρησης, το οποίο βασίζεται σε κατά παραγγελία μελέτη της εταιρίας συμβούλων Deloitte & Touche. Η εν λόγω μελέτη προβλέπει το δραστικό περιορισμό των θέσεων εργασίας στο εκδοτικό συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας και την απασχόληση μόλις 65 εργαζομένων, έναντι 480 ατόμων πριν από 6 χρόνια. Ωστόσο, το «σχέδιο διάσωσης» αποτελεί επί της ουσίας νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, δίχως να περιλαμβάνει αναπτυξιακές δράσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζάκη, ο οποίος εκπροσώπησε στην Αθήνα τον «ασθενή» εκδότη και βιομήχανο Αλέξανδρο Κ. Μπακατσέλο, η εταιρία αδυνατεί σήμερα να καταβάλει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες αποζημιώσεις και για το λόγο αυτό θα επιδιώξει να έρθει σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, ώστε οι τελευταίοι να αποδεχτούν να λάβουν τα προβλεπόμενα ποσά σε βάθος χρόνου και πάντως εκτός των χρονικών ορίων της ισχύουσας νομοθεσίας (...)

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου