Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

... το SDNA.GR σύντομα στον "αέρα" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;» ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
ΤΟΥ SDNA.GR ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» 

Τελευταίες ετοιμασίες
για το φιλόδοξο αθλητικό σάιτ
του Βασίλη Παπαθεοδώρου

Το μεγάλο, πολλά υποσχόμενο και δημοσιογραφικό πλούσιο αθλητικό σάιτ που ετοιμάζει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου με τη στήριξη ισχυρού επενδυτή (όχι του Αλαφούζου, όπως αρχικά λεγόταν) υπολογίζεται να βγει στον «αέρα» αρχές Δεκέμβρη – ή, τουλάχιστον, αυτός είναι ο στόχος.

Το δημοσιογραφικό σχήμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με αξιόλογες συνεργασίες και «πρώτων» ονομάτων, αλλά και έμπειρων σε σάιτ στελεχών. Κρούσεις έχουν γίνει ακόμα και σε επιτελικούς εφημερίδων – ανεξάρτητα με το αν τελεσφόρησαν – ενώ ήδη υπήρξαν αποχωρήσεις από άλλες διαδικτυακές σελίδες για να προσχωρήσουν στο sportsdn ή sdne.gr όπως θα είναι η ονομασία του – αν και υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει, όχι όμως και το δεύτερο συνθετικό, το dna, το οποίο αποτελεί τη βάση.

Στο δυναμικό της νέας ιστοσελίδας μεταπήδησαν και συντάκτες τουgazzetta.gr (που επίσης έστησε ο Παπαθεοδώρου και εξελίχθηκε με κατακλυσμιαίους ρυθμούς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα) όπως είναι ο Γιώργος Βροντάκης και ο Μάκης Σταθάτος, δύο από τους πλέον έμπειρους και ικανούς στη ροή των θεμάτων.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχει ανέβει σελίδα τού σάιτ στο facebook, με την τελευταία ανάρτηση (8 Νοεμβρίου) να αναφέρει: «Μέσα σε δύο μέρες, 1000 άνθρωποι, φίλοι ή φίλαθλοι, έδειξαν εμπιστοσύνη χωρίς ακόμα καλά καλά να γράψουμε μια είδηση. Το αίσθημα της ευθύνης μας μεγαλώνει...».

Όπως διαβεβαιώνουν τους συνεργάτες τους οι επιτελικοί του σάιτ «αυτή η δουλειά θα πάει ψηλά και θα κρατήσει πολλά χρόνια», στοχεύοντας στη διαδικτυακή κορυφή όπου κινούνται με πολύ μεγάλα ποσοστά το gazzetta.gr και το sport24.gr, δυο υψηλής δημοσιογραφικής ποιότητας σάιτ που μαζί με το in.gr περιλαμβάνονται στις τρεις πρώτες σε επισκεψιμότητα ελληνικές ιστοσελίδες.

Με όσα έχουν γίνει (κάπως σταγονομετρικά…) γνωστά, τα γραφεία του sdna βρίσκονται στη Δάφνη, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της ιστοσελίδας έχει ανατεθεί σε μεγάλη ελληνική εταιρία προγραμματισμού, την Actom.

Ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει η ανάρτηση θεμάτων δοκιμαστικά (χωρίς πρόσβαση του κοινού) από τις 15 Νοεμβρίου, αλλά αυτό αναβλήθηκε για τις επόμενες μέρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την αρχισυνταξία της πρωινής βάρδιας θα έχει ο Χρήστος Ελευθερίου (που αποχώρησε προ μηνών από τον sportdog.gr, προφανώς για να ενταχθεί στην ομάδα του Β. Παπαθεοδώρου με τον οποίο συνεργάστηκε στην προηγούμενη θέση του) συνεπικουρούμενος από τον Σωτήρη Βετάκη.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι του Θανάση Ασπρούλια (μετακινήθηκε από τον "Πήγασο"), του Μάριου Τριβιζά για το ρεπορτάζ της ΑΕΚ (από το aek365.gr), του Σταύρου Κόλκα, του Κώστα Βασιλόπουλου (από το gazzetta) και άλλων.

Η διαφημιστική καμπάνια θα είναι ανάλογη με τις φιλοδοξίες που υπάρχουν για το σάιτ. Ήδη, στο fb έχει ανέβει χιουμοριστικό σποτάκι (ως ιδέα προϋπήρξε στο Ράδιο Αρβύλα και αλλού) με επινοημένους διαλόγους πάνω σε σκηνή από την ταινία «Η πτώση», με τον Χίτλερ ωρυόμενο (δείτε εδώ) να καταφέρεται κατά του νέου δημοσιογραφικού εγχειρήματος! Μοτό της καμπάνιας είναι «Πόση αλήθεια αντέχεις;», ενώ στο σποτ γίνεται λόγος για την «καλύτερη ομάδα δημοσιογράφων του Ίντερνετ».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου