Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

... ψήφισμα των απλήρωτων της "Ελευθεροτυπίας" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σκιαγραφούμε τους δρόμους εργατικού ελέγχου,
συνεταιρισμού και αυτοδιαχείρισης, που ανοίγουν οι σημερινές συγκυρίες

Ψήφισμα
των εργαζομένων στην
"Ελευθεροτυπία"


Καλούμε τους συναδέλφους μας στα άλλα ΜΜΕ να στηρίξουν τον αγώνα μας

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην “Ελευθεροτυπία”, την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και το Enet, σε συνέλευσή μας την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Να ζητήσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την εκδότρια εταιρεία για την άμεση καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους ενός μισθού και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων εννέα μηνών που οφείλει η εταιρεία.

Περιμένουμε από τον Χάρη Αθανασίου Οικονομόπουλο να εφαρμόσει την εκπεφρασμένη -ενώπιον των σωματείων και εκπροσώπων των εργαζομένων- επιθυμία του να αποχωρήσει από την έκδοση της εφημερίδας

Να προκρίνουμε την ανάληψη της έκδοσης της εφημερίδας από συντακτική επιτροπή

Να ζητήσουμε έλεγχο των οικονομικών της εφημερίδας, αφού είμαστε ήδη 9 μήνες απλήρωτοι

Να κοινοποιήσουμε στους αναγνώστες μας τους λόγους που μας οδήγησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και το πώς αυτές κλιμακώνονται.

Να ζητήσουμε έλεγχο των διαφημιστικών τιμολογίων και τον επιμερισμό τους, σε αναλογία 80 προς 20, σε μισθοδοσία εργαζομένων και λειτουργικά έξοδα για την έκδοση της εφημερίδας. Οπως είναι ανελαστικά τα έξοδα της εκτύπωσης, να είναι ανελαστική και η καταβολή των μισθών.

Σε περίπτωση που τα 1, 2, 4 και 6 γίνουν δεκτά από τη διοίκηση και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για τα 3 και 5, κυκλοφορεί το Κυριακάτικο και το Δευτεριάτικο φύλλα και σε νέα συνέλευσή μας, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι, επανεκτιμούμε τις εξελίξεις, και αποφασίζουμε για τις μετέπειτα κινήσεις μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα άλλα ΜΜΕ να στηρίξουν τον αγώνα μας

Διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και υπογραμμίζουμε ότι αυτό οφείλουν να διεκδικούν τα σωματεία μας

Σκιαγραφούμε τους δρόμους εργατικού ελέγχου, συνεταιρισμού και αυτοδιαχείρισης που ανοίγουν οι σημερινές συγκυρίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Ο τιτλος θα επρεπε να λεει ''Ψηφισμα των απληρωτων της- Τριτης Οψης-''

    ΑπάντησηΔιαγραφή