Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

... "ανταποδοτικό τέλος" υπέρ ιδιωτικών καναλιών !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η «Ψηφιακή Σύγκλιση» πληρώνει
το «ανταποδοτικό» υπέρ Digea!


Η πρώτη πράξη για την καθιέρωση «ανταποδοτικού τέλους» υπέρ των ιδιωτικών καναλιών γίνεται με τα σχέδια τοποθέτησης τηλεοπτικών αναμεταδοτών προκειμένου να εκπέμπει ψηφιακά η Digea τα κανάλια-πελάτες της στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στο πρόγραμμα της «Ψηφιακής Σύγκλισης 2007-2013» οι Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και του Βόρειου Αιγαίου, κατόπιν υπόδειξης του υπουργείου Μεταφορών, κατέθεσαν αιτήσεις για ενίσχυση ύψους 600.000 ευρώ περίπου.

Τα ποσά αυτά θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για να αναθέσουν στην Digea, όπως λέει ο νόμος, την τοποθέτηση των δευτερευόντων αναμεταδοτών, ώστε να εκπέμπεται σε ολόκληρη την περιοχή το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Στην ουσία, εγκαθιδρύεται «ανταποδοτικό τέλος» υπέρ των ιδιωτικών καναλιών, αφού το υπουργείο Μεταφορών και η ΕΕΤΤ είχαν αποδεχθεί το 2012 το αίτημα της Digea να τοποθετήσει ψηφιακούς πομπούς σε μόλις 156 σημεία της χώρας, αφήνοντας την παραμεθόριο χωρίς τηλεοπτικό σήμα.

Τα λεγόμενα «λευκά σημεία» στους ψηφιακούς χάρτες είναι πολλά και το πρόβλημα εντοπίστηκε με οξύτητα στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου χιλιάδες Έλληνες έμειναν χωρίς να ακούνε την ελληνική γλώσσα! Τα αναλογικά κανάλια έχουν σταματήσει να εκπέμπουν και το ψηφιακό σήμα που στέλνει η Digea καλύπτει το 92% των περιοχών, αφήνοντας περίπου το 40% των κατοίκων χωρίς τηλεόραση.

Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε πλήρως μετά την ψηφιακή μετάβαση στη Θράκη, με αποτέλεσμα να πληρώσει το κράτος, μέσω των προγραμμάτων της «Ψηφιακής Σύγκλισης», τα ιδιωτικά κανάλια για να έχουν σήμα.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου