Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

... ποιοι δεν θα πρέπει να έχουν θέση στη νέα ΕΡΤ ...

*
Financial Crimes
***
*

ΕΡΤ: Ώρα για δράση και συλλογικότητα

Με αφορμή την ανοιχτή συζήτηση για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και την επικείμενη νέα συνέλευση στις 29 Νοεμβρίου, τονίζουμε κάποια σημεία που θωρούμε σημαντικά, σαν συμβολή στη συζήτηση.

«Επαναφορά της ΕΡΤ στην εργασιακή κατάσταση προ του λουκέτου», δηλαδή με υπηρετούντες όλους και με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Πριν πούμε ποιους θεωρούμε συναδέλφους και ποιους όχι, δύο αναγκαίες υπενθυμίσεις.

Το ιερό δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλιση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ανεξάρτητα από το ποιο θεό πιστεύουν και τι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχουν, το θεωρούμε βασική αρχή που μας εμπνέει.

Γι αυτό και δεν δεχτήκαμε ούτε μια στιγμή τις κανιβαλικές προτάσεις Καψή που «πρόσφερε» δουλειά σε 2.000 με «αντάλλαγμα» να συμφωνήσουμε στο πέταγμα στον Καιάδα 600 συναδέλφων μας και ειδικά όλης της περιφέρειας.

Επειδή όμως η αρχή αυτή, ανακαλύφθηκε όψιμα από ορισμένους, να θυμίσουμε ότι τα χρόνια πριν το λουκέτο, εκπαραθυρώθηκαν γενιές συμβασιούχων με τους οποίους ελάχιστοι τότε εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, δίναμε από κοινού τη μάχη για την παραμονή τους και την εργασιακή τους εξίσωση με κέντρο τις ΣΣΕ.

Ακούγαμε τότε «έλα μωρέ τους δεξιούς υποστηρίζετε», «σιγά τους ΠΑΣΟΚους που τους θέλετε στη δουλειά», «ο τάδε είναι τσάτσος και βύσμα» και άλλα πολλά από όσους έψαχναν άλλοθι απραξίας και σήμερα βρίσκονται και έξω και μέσα από το «μόρφωμα» της ΥΕΝΕΔ.


Έχουν λοιπόν οι καιροί γυρίσματα και η αξιοπιστία του καθενός προκύπτει από τη συνεχή συλλογική δράση και διαδρομή…

Από την αναγκαία υπενθύμιση περνάμε στο ποιους ΔΕΝ θεωρούμε συναδέλφους και μένουμε παγερά αδιάφοροι για το εργασιακό τους μέλλον, αλλά και αποτελεί για μας casus belli αν επιχειρήσει κανείς σε μια «νέα ΕΡΤ» να μας τους επιβάλλει. Έχουμε και λέμε:

  1. όσοι έχουν πάει μάρτυρες υπέρ της εργοδοσίας εναντίον συμβασιούχων που έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα.
  2. όσοι πήγαν ψευδομάρτυρες υπέρ της εργοδοσίας σε δίκες εναντίον των ΠΟΣΠΕΡΤ-ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ, δηλώνοντας ψευδώς ότι οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις δεν χορηγούσαν προσωπικό ασφαλείας.
  3. όσοι κάλυψαν ανομίες και οικονομικά σκάνδαλα ή υλοποίησαν με μανδύες νομοτυπίας προκλητικές συμπεριφορές με goldenεπιπτώσεις σε τσέπες αυλικών της εκάστοτε κυβέρνησης.
  4. όσοι πρωτοστάτησαν στο να σπάσουν τον αγώνα, με εκβιασμούς και υποσχέσεις ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ το «μόρφωμα» και ανέλαβαν διευθυντικές θέσεις σε αυτό.
Επιπλέον δεν μας ξεγελούν όσοι ψάχνουν να μεταπηδήσουν σε πολιτικές σημαίες ευκαιρίας, για να αποκτήσουν ρόλο και στο μέλλον. Για παράδειγμα σε μια νέα κυβέρνηση συμμαχίας.

Ακούσαμε επίσης από συναδέλφους σε συνελεύσεις, την παραλλαγή του «όλοι μαζί τα φάγαμε», με επιχειρήματα ότι «όλοι» συμμετείχαμε σε πλαστές υπερωρίες, ψιλορουσφέτια, αλλά και συκοφαντικού τύπου «επιχειρήματα» ότι δεν πήγαμε στη ΝΕΡΙΤ γιατί δεν είχαμε τα τυπικά προσόντα (με μια έννοια ναι δε έχουμε το προσόν να θέλουμε να υπηρετούμε μνημονιακούς), ή ότι όσοι δεν έκαναν αιτήσεις στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ είναι «προνομιούχοι οικονομικά» (γι αυτό και συμμετέχουν μαζικά στα σεμινάρια των ανέργων της ΕΣΗΕΑ – από τα πολλά «προνόμια»).

Ε όχι!! Αν κάποιοι συνάδελφοι είχαν παίξει σε αυτό το ταμπλό και τώρα μετάνιωσαν, τους καλωσορίζουμε που αφήνουν πίσω τις αρρωστημένες λογικές του παρελθόντος και τους λέμε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, στο δρόμο του αγώνα.

Όχι όμως στις ισοπεδωτικές γενικεύσεις που προσβάλλουν κόσμο, γιατί ΔΕΝ τα κάναμε όλοι και η ιστορία και η διαδρομή όλων μας είναι γνωστή (...)
---
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου