Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

... ... συνδικαλιστές στα ΜΜΕ - ξεκινάμε με ό,τι μας ενώνει !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Συμμαχία

για ένα πραγματικά Ενιαίο Ταμείο
για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ
Συνάδελφοι,

Στοχεύουμε στην ασφαλιστική ενοποίηση του κλάδου, ENTOΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς πάνω σε αυτή μπορεί να οικοδομηθεί και να ολοκληρωθεί η συνδικαλιστική εκπροσώπηση ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ενιαίο Ταμείο στα ΜΜΕ σημαίνει ένα Καταστατικό, μία Διεύθυνση, ενιαίες εισφορές, ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Ζητάμε διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης με ένταξη των «αποκλεισμένων» από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ειδικοτήτων (τεχνικών ραδιοφώνου & τηλεόρασης, εργαζομένων σε εταιρίες παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, εργαζομένων σε ΜΜΕ διαδικτυακής διανομής).

Είμαστε απέναντι στις κυβερνητικές λογικές των «επαγγελματικών ταμείων» και των εκτρωμάτων με τα «μηδενικά ελλείμματα».

Στηρίζουμε αταλάντευτα και με όλες μας τις δυνάμεις τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Ζητάμε να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο, για να ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ διαδικτυακής διανομής και να «κλείσουν» τα παράθυρα εισφοροδιαφυγής.

Απαιτούμε να μην θιγούν με νέες οριζόντιες μειώσεις οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και αγωνιζόμαστε για να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη.

Ζητάμε τη διασφάλιση της μακροχρόνιας στήριξης των ασφαλιστικών και προνοιακών παροχών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από τον πόρο του αγγελιοσήμου.

Αντιπαλεύουμε τις συντεχνιακές μεθοδεύσεις διατήρησης στο χώρο των ΜΜΕ πολλών και ετερόκλιτων ασφαλιστικών φορέων και «ταχυτήτων», που τελικά αποδεικνύονται ολέθριες και καταστροφικές για τις ζωές μας. Το αγγελιόσημο, ως οιονεί εργοδοτική εισφορά, δεν μπορεί παρά να είναι ενιαίο για όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, ανεξαρτήτως του δικτύου (πρακτορεία, έντυπα, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, διαδίκτυο ή άλλο), με το οποίο διανέμουν το «τελικό προϊόν».

Πιστεύουμε ότι η ασφαλιστική ενοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση (Ενιαίο Ταμείο για ΟΛΟΥΣ και με ΟΛΟΥΣ), δημιουργεί τις βάσεις για ένα πραγματικά ισχυρό Συνδικάτο Τύπου στα ΜΜΕ, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΜΜΕ και θα αποκαταστήσει την καταρρακωμένη εργασιακή Αξιοπρέπειά μας.

Σήμερα, απεργούμε και διατρανώνουμε την θέλησή μας να πολεμήσουμε τις κυβερνητικές επιλογές που μας θέλουν ενοικιαζόμενους, απλήρωτους, ανασφάλιστους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και χωρίς το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην καταφυγή στο ύστατο όπλο μας, την απεργία.

Συμμαχία Εργαζομένων - Συνταξιούχων
συνδικαλιστών από όλους τους χώρους
και Ενώσεις των ΜΜΕ
(για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου