Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

... το Εργασίας καλεί Μπακατσέλο για εξηγήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το υπουργείο Εργασίας 
καλεί τον εκδότη Αλ. Μπακατσέλο

Αφερέγγυος προς τους εργαζόμενους, αλλά ευνοημένος με δάνεια 14,9 εκατ. € από τράπεζες
ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος

Ενώπιον του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καλείται αύριο, Τρίτη, να παραστεί και να παράσχει εξηγήσεις για επαναλαμβανόμενη καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας ο εκδότης των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ. Μπακατσέλος οφείλει να παρουσιαστεί αύριο, στη 1 μ.μ. στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου. Εκεί, θα πρέπει να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε βάρος των 125 εργαζομένων του εκδοτικού συγκροτήματος της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και να δεσμευτεί εγγράφως για το χρόνο εξόφλησης των οφειλών που συνεχώς συσσωρεύει προς αυτούς.

Κατά του αφερέγγυου εκδότη έχουν προσφύγει από κοινού η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ) και η Ένωση Τεχνικών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΤΗΠΤ-Θ). Κατόπιν προτάσεων και υποδείξεων των μελών τους που εργάζονται στον «Αγγελιοφόρο», τα τρία συνδικαλιστικά σωματεία έχουν ζητήσει να παρέμβει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, και να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε ο ασυνεπής εκδότης να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με τις διατάξεις της εργατικής και ποινικής νομοθεσίας. (...)


---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου